§ 54 Tutkimuslupa, Esi- ja alkuopetuksen opettajien kokemuksia opettajien välisestä yhteistyöstä esiopetuksesta alkuopetukseen siirryttäessä

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-673

Päätöspäivämäärä

26.3.2024

Päätöksen tekijä

Opetuspäällikkö

Päätöksen peruste

Sivistyksen toimialueen toimintasääntö 1.1.2024 alkaen. 

Kuvaus

Helsingin yliopiston Kasvatustieteen maisteriohjelman (varhaiskasvatus) opiskelija***** hakee Tuusulan kunnalta tutkimuslupaa, Esi- ja alkuopetuksen opettajien kokemuksia opettajien välisestä yhteistyöstä esiopetuksesta alkuopetukseen siirryttäessä. 

Yksiköt, jossa tutkimus tehdään sopimuksen mukaan: Jokelan ja Hyrylän alueen päiväkodit ja koulut (Kolsa-Lepola, Notkopuisto, Paijala, Lahelanterttu, Mikkola) 

Varhaiskasvatuspäällikkö puoltaa tutkimusta.

Tutkimuksen tavoitteena on tarkastella esi- ja alkuopetuksen opettajien näkemyksiä esi- ja alkuopetuksen siirtymävaiheen yhteistyöstä, miten he kokevat siirtymävaiheen yhteistyön toteutumisen 
ja miten he ammattilaisina haluaisivat sitä kehittää. Lisäksi tavoitteena on selvittää miten esi-ja alkuopetuksen opettajat kokevat opettajien välisen relationaalisen asiantuntijuuden ja mitkä tekijät 
voivat olla relationaalisen asiantuntijuuden esteitä. 

Tutkielma toteutetaan kvalitatiivisena eli laadullisena tutkimuksena. Laadullisen tutkimuksen tavoitteena on ilmiön syvällisempi ymmärtäminen ja tulkitseminen. Aineistonkeruumenetelmänä käytetään teemahaastattelua.Tutkimuksessa haastatellaan Tuusulan kunnan esi-ja alkuopetuksen opettajia joko Teamsin välityksellä tai henkilökohtaisessa tapaamisessa. 

Aineistoa analysoidaan teoriaohjaavan sisällönanalyysin menetelmin. Analysoinnista saadut tulokset voivat auttaa vahvistamaan tai laajentamaan teoreettista viitekehystä tai tulokset voivat tuottaa uutta tietoa tutkittavasta ilmiöstä.

Aineiston keruuaika:  1.4.- 15.6.2024 

Tutkimuksen arvioitu valmistumisaika:  Lokakuu 2024

Päätös

Myönnän tutkimusluvan anomuksen mukaisesti.

Tutkimustyössä ja aineiston käsittelyssä tähdennetään erityisesti vaitiolovelvollisuutta.  Aineisto tulee käsitellä loppuraportissa ilman nimiä ja tunnistamattomana tilastotietona. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Tutkimuksen tekijä huolehtii suostumusten pyytämisestä. Tutkimustyötä sitoo tutkimustyön yleiset eettiset periaatteet. Valmiista tutkimusraportista edellytetään lähettämään kappaleet luvan myöntäneelle taholle.

Allekirjoitus

Markus Torvinen, opetuspäällikkö

Organisaatiotieto

Sivistys