§ 5 Juho Niukkasen kuja, muutos pysäköintikieltoon

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-2613

Päätöspäivämäärä

12.4.2024

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, erityiset toimivaltuudet, yhdyskuntatekniikka

Kuvaus

Juho Niukkasen kuja on Pähkinämäentiestä koilliseen erkaneva umpikatu Mikkolan alueella. Nykyisin kadun eteläpäässä on pysäköintikielto, joka koskee kadun ajoradan luoteisreunaa ennen Juho Niukkasen kuja/Pähkinämäentie -liikennevaloliittymää. Muita pysäköintirajoituksia kadulla ei ole. Koululaiskuljetuksia ajavilta kuljettajilta saadun palautteen mukaan Mikkolan koulun Juho Niukkasen kujan puoleiselle aidatulle saattoliikennealueelle on vaikea päästä ajamaan pikkubusseilla, koska kadun varressa on pysäköityjä henkilöautoja tyypillisesti saattoliikennealueen tonttiliittymää vastapäätä.

Esitän, että Juho Niukkasen kujalla toteutetaan liitteen liikennemerkkisuunnitelmassa esitetyt pysäköintiä ohjaavat liikennemerkkijärjestelyt, joilla pyritään turvaamaan koulutaksikuljetusten sujuminen saattoliikenteen tonttiliittymän kohdalla sekä riittävä kadunvarsipysäköintimahdollisuus. Liikennemerkkijärjestelyillä siirretään kadunvarsipysäköinti osin kadun kaakkoisreunaan, jotta helpotetaan kadun luoteisreunan yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän talvikunnossapidettävyyttä. Kadun varteen ohjautuva pidempikestoinen työmatkapysäköinti ohjataan aikarajoituksin selvemmin saattoliikenteen tonttiliittymän koillispuolelle ja varataan arjen lyhytaikaiselle pysäköinnille oma katuosuus kadun lounaispäästä. Pysäköinnin aikarajoitukset merkitään koskemaan vain arkipäiviä.

Samassa yhteydessä esitän, että kadulle asetetaan 30 km/h nopeusrajoitusalue ja D6 Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä merkin alle lisätään H23.2 Kaksisuuntainen pyörätie -merkki. Esitän myös, että koulun pohjoispuolisen jalankulun ja pyöräilyn raitin jatkeena olevalle suojatielle lisätään liikennemerkit E1 Suojatie ja suojatien ajoratamaalaus uusitaan. Lisättävien, poistettavien ja siirrettävien liikennemerkkien sijoittamiskohdat on esitetty liitteen liikennemerkkisuunnitelmassa. Liikennemerkit toteutetaan normaalikokoisina.

Lisätiedot: Jouni Rintanen, p. 040 314 3570, jouni.rintanen@tuusula.fi

Päätös

Liikennesuunnittelijan esityksestä päätän, että Juho Niukkasen kujalla toteutetaan edellä ja liitteen liikennemerkkisuunnitelmassa esitetyt liikennemerkkimuutokset.

Liikennemerkkien hankkimisesta, asentamisesta, poistamisesta sekä nykyisen merkin siirrosta ja suojatien ajoratamaalauksesta vastaavat työnjohtajat Keijo Salminen, p. 040 314 4508, keijo.salminen@tuusula.fi / Antti Kyynäräinen, p. 040 314 4506, antti.kyynarainen@tuusula.fi.

Kun liikennemerkkimuutokset on tehty, tulee siitä ilmoittaa tekniselle avustajalle Anne Paakkiselle, p. 040 314 3571, anne.paakkinen@tuusula.fi.

Allekirjoitus

Jukka-Matti Laakso, liikenneinsinööri

Organisaatiotieto

Yhdyskuntatekniikka