§ 43 Tutkimuslupa, Tasapainoharjoittelu ja jalkaterän lihasten vahvistaminen Footbic-harjoittelulla – Opas 7–12-vuotiaiden lasten harjoitteluun

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-534

Päätöspäivämäärä

17.3.2024

Päätöksen tekijä

Opetuspäällikkö

Päätöksen peruste

Sivistyksen toimialueen toimintasääntö 1.1.2024 alkaen.

Kuvaus

LAB-ammattikorkeakoulun Fysioterapeutti (AMK) opiskelijat ***** anovat Tuusulan kunnan opetuspalveluilta tutkimuslupaa opinnäytetyöhön 

Tasapainoharjoittelu ja jalkaterän lihasten vahvistaminen Footbic-harjoittelulla – Opas 7–12-vuotiaiden lasten harjoitteluun.

Tutkimus toteutetaan Pertun koulussa ja Pertun koulun rehtori puoltaa tutkimuslupaa.

Opinnäytetyön tavoitteena on lisätä lasten kanssa toimivien ammattilaisten lapsen jalkaterän lihasten vahvistamiseen ja tasapainon harjoittamiseen liittyvää osaamista sekä tuottaa heidän käyttöönsä uudenlainen menetelmä harjoittelun toteuttamiselle. Opinnäytetyönä tuotetaan uutta pelillistä materiaalia 7–12-vuotiaiden harjoitteluun Footbic-menetelmää hyödyntäen sekä koostetaan tuotetusta materiaalista selkeä lasten Footbic-harjoitteluopas ammattilaisten käyttöön. Harjoitteluoppaan kohderyhmänä ovat lasten kanssa toimivat ammattilaiset (opettajat, valmentajat sekä ohjaajat).

Opinnäytetyöprosessissa kerätään palautetta valmistellusta Footbic-harjoitteluoppaasta vapaamuotoisella sähköpostitse tai haastatteluna toteutettavalla lyhyellä kyselyllä. Kysely toteutetaan harjoitteluoppaan kohderyhmään kuuluvalle henkilölle siten, että hän saa oppaan testaamista käytännössä varten käyttöönsä luonnoksen harjoitteluoppaasta sekä rajallisen määrän lasten käyttöön soveltuvia Footbic-palloja. Oppaan testaamista varten toimitetut Footbic-pallot jäävät testaajan käyttöön oppaan testaamisen jälkeen.

Osallistuminen oppaan testaamiseen ja vastaaminen kyselyyn perustuvat vapaaehtoisuuteen. Vastaajista ei kerätä muita tunnistetietoja kuin nimi, sukupuoli ja rooli toiminnassa (opettaja, 
valmentaja tai ohjaaja). Kyselyn vastaukset ja tunnistetiedot käsitellään ja säilytetään luottamuksellisesti ja ne hävitetään opinnäytetyöprosessin päätyttyä. 

Aineiston keruuaika: 11.3.-9.4.2024 välisenä aikana

Tutkimuksen arvioitu valmistumisaika: huhtikuu 2024

Päätös

Myönnän tutkimusluvan anomuksen mukaisesti.

Tutkimustyössä ja aineiston käsittelyssä tähdennetään erityisesti vaitiolovelvollisuutta.  Aineisto tulee käsitellä loppuraportissa ilman nimiä ja tunnistamattomana tilastotietona. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Tutkimuksen tekijä huolehtii suostumusten pyytämisestä. Tutkimustyötä sitoo tutkimustyön yleiset eettiset periaatteet. Valmiista tutkimusraportista edellytetään lähettämään kappaleet luvan myöntäneelle taholle.

Allekirjoitus

Markus Torvinen, opetuspäällikkö

Organisaatiotieto

Sivistys