Kasvatus- ja sivistyslautakunta, kokous 27.2.2024

§ 14 Kasvatus- ja sivistyslautakunnan vuoden 2023 käyttösuunnitelman seuranta ja toimintakertomus

TUUDno-2023-961

Valmistelija

  • Markus Torvinen, opetuspäällikkö, markus.torvinen@tuusula.fi
  • Hannamari Vänni, varhaiskasvatuspäällikkö, hannamari.vanni@tuusula.fi
  • Katja Elo, kehittämispäällikkö, katja.elo@tuusula.fi
  • Heidi Piikki, vs. talouspäällikkö, heidi.piikki@tuusula.fi

Perustelut

Kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 9.1.2023 § 5 kasvatus- ja sivistyslautakunnan alaisten palveluyksiköiden käyttösuunnitelmat vuodelle 2023. 

Talousarvion määrärahat ovat sitovia valtuustoon nähden toimialuetasolla siten, että yleissitovuutena on valtuustoon nähden toimialueen toimintakate eli määrärahan ja tuloarvion erotus. Määrärahoihin ja tuloarvioihin sisältyvät sisäiset erät.  

Sivistyksen toimialueen talous ylitti talousarvion 1,5 milj. euroa. Sitovan toimintakatteen toteuma oli 101,6 % talousarviosta, 98,5 milj. euroa. (v2022 89,8 milj. euroa). Toimintatuottoja kertyi 17,4 milj. euroa, mikä oli 1,7 milj. euroa muutettua talousarviota enemmän. Toimintakulut olivat 115,9 milj. euroa, mikä oli 3,2 milj. euroa muutettua talousarviota enemmän.   

Lautakunnan alaisen toiminnan osalta vuonna 2023 toimintatuottoja kertyi 16,1 milj. euroa, toimintakulut olivat 106,2 milj. euroa ja toimintakate 90,1 milj. euroa (v 2022: 81,8 milj. euroa).   euroa. Toimintakatteen ylitys 1,6 milj. euroa johtui pääasiallisesti henkilöstökuluista. Syyskuun osavuosikatsauksessa varattiin liian vähän (1,1 milj. euroa) lisämäärärahaa varhaiskasvatuksen henkilöstökulujen ylitykseen. Varhaiskasvatuksen palveluntarve oli loppuvuodesta ennakoitua suurempi ja henkilöstökulut ennakoitua suuremmat 0,6 milj. euroa. Säästöä ei syntynyt arvioidun mukaisesti toimialueen muilta palvelualueilta. Vuoden lopussa työttömyysvakuutusmaksun oikaisu tammikuussa 2024 vaikutti henkilöstökuluihin n. 0,3 milj euroa. Lomapalkkavelan määrä 0,6 milj. euroa oli arvioitua suurempi tilinpäätöksessä.  

Kasvatus- ja sivistyslautakunnan vuoden 2023 toimintakertomus, tuloarvioiden, käyttötalous- ja investointimäärärahojen toteutuminen sekä keskeisten strategisten vuositavoitteiden (27) toteutuminen ovat liitteenä. Pääosin tavoitteet on saavutettu ja toimenpiteet on otettu käyttöön suunnitellusti. Osassa toimenpiteitä toiminnan luonteen jatkuvuus vuodesta toiseen tai vuoden aikana tapahtunut toiminnan sopeuttaminen toimintaympäristön muutoksiin ovat vaikuttaneet arvioon heikentävästi.  

Ehdotus

Esittelijä

  • Tiina Simons, sivistysjohtaja, tiina.simons@tuusula.fi

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää    

  • hyväksyä kasvatus- ja sivistyslautakunnan toimintakertomuksen, palvelualueiden ja palveluyksiköiden käyttösuunnitelmien ja investointien toteutumisen vuodelta 2023    

  • merkitä tiedoksi v. 2023 tavoitteiden seurantaraportin ja koko toimialueen toimintakertomuksen.   

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

 

 

 

Kokoustauko tämän asian käsittelyn jälkeen klo 19.02-19.07.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.