§ 1 Kasvien hankinta Tuusulan ja Sipoon kunnille sekä Keravan kaupungille, toisen optiokauden käyttö

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2024-146

Päätöspäivämäärä

26.1.2024

Päätöksen tekijä

Kunnanpuutarhuri

Päätöksen peruste

Hallintosäännön hankintoja koskevan toimivaltataulukon mukaan palvelualueen päällikkö päättää hankinnoista, TL § 45, 18.5.2021

Kuvaus

Tuusulan kunnalla on puitehankintasopimukset kasvien hankinnasta ajanjaksolle 15.6.2021 - 15.6.2023. Hankinnan sisältö on määritelty tarkemmin hankintasopimuksissa Tuusulan kunnan ja Harviala Oy:n, Satakunnan taimitukku Oy:n, Puutarha Tahvoset Oy:n sekä Taimisto Huutokoski Oy:n välillä. Sopimukset pitävät sisällään mahdollisuuden kahdelle optiovuodelle. Option käytöstä sovitaan vuodeksi kerrallaan. Päätös tehdään yhdessä tavaran toimittajan kanssa. Nyt käyttöön otettava optio on toinen ja samalla viimeinen optio tässä kilpailutuksessa. 

Teknisen lautakunnan päätöksen § 45 Kasvien hankinta Tuusulan ja Sipoon kunnille ja Keravan kaupungille, hankinta (18.5.2021) mukaan kunnanpuutarhuri on oikeutettu päättämään optiovuosien käytöstä.

Tuusulan kunta on kysynyt kaikilta puitesopimustoimittajilta kiinnostusta jatkaa sopimuksia toisella optiovuodella. Kaikki sopimustoimittajat vastasivat, että he ovat halukkaita käyttämään optiovuoden kunkin sopimuksen osalta. Huutokoski Oy esitti omiin hintoihin 10% korotusta toiselle optiovuodelle perustellen sitä mm. taimimateriaalien, puiden sekä henkilöstön palkkakustannusten yleisen hintatason nousulla sekä sähkön ja polttoöljyn hintojen nousulla.

  • osa-alueiden 1. Puut ja 2. Pensaat toimittajat: Harviala Oy, Puutarha Tahvoset Oy ja Taimisto Huutokoski Oy
  • osa-alueen 3. Perennat ja heinät toimittajat: Harviala Oy ja Satakunnan Taimitukku Oy
  • osa-alueen 4. Tuenta- ja suojaustarvikkeet toimittajat: Harviala Oy

Lisätiedot:

Mia Järvinen, mia.jarvinen(at)tuusula.fi, p. 040 314 4091

Päätös

Päätän 

  • optiovuoden käyttöönotosta kaikkien toimittajien ja Tuusulan kunnan välisissä hankintasopimuksissa. Toisen ja samalla viimeisen optiovuoden ajanjakso on 15.6.2024-15.6.2025

  • hyväksyä Huutokoski Oy esittämän 10% hintojen korotuksen toimittajan omiin 16.4.2021 antamiin tarjoushintoihin

 

Allekirjoitus

Mia Järvinen, kunnanpuutarhuri

Organisaatiotieto

Yhdyskuntatekniikka