Keskusvaalilautakunta, kokous 19.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 33 Presidentinvaali 2024, vaalitoimitsijoiden määrääminen kotiäänestykseen

TUUDno-2023-1422

Valmistelija

  • Kirsi Kurtti, kunnanlakimies, kirsi.kurtti@tuusula.fi

Perustelut

Vaalilain 17.2 §:n mukaan vaalitoimitsijat kotimaan yleiseen ennakkoäänestyspaikkaan ja kotiäänestykseen määrää kunnan keskusvaalilautakunta. Ennakkoäänestystä kotimaan yleisessä ennakkoäänestyspaikassa toimitettaessa vähintään kahden vaalitoimitsijan on oltava yhtä aikaa saapuvilla.

Kunnanhallitus päättää vaalilautakuntien ja -toimikuntien kokoonpanoista kokouksessaan 18.12.2023. Ennen v. 2013 tehtyä vaalilain muutosta kunnanhallituksen nimeämät vaalitoimikunnan jäsenet toimivat myös kotiäänestyksen vaalitoimitsijoina, mutta voimassa olevan vaalilain 17 §:n mukaan vaalitoimitsijat myös kotiäänestykseen määrää kunnan keskusvaalilautakunta. Ei ole estettä sille, että keskusvaalilautakunta määrää vaalitoimikuntien jäseniä edelleenkin tähän tehtävään. Vaalitoimikuntia on Tuusulassa kaksi eli toinen Etelä-Tuusulassa ja toinen Pohjois-Tuusulassa toimitettavia laitosäänestyksiä varten. 

Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja määrää vaalitoimikuntien vaalitoimitsijoista ne, jotka huolehtivat kotiäänestyksen toimittamisesta äänestäjän luona. Kunkin yksittäisen kotiäänestyksen toimittamisesta huolehtii yksi vaalitoimitsija.

Kunnanhallituksen kokouksen 18.12.2023 jälkeen päivitetään keskusvaalilautakunnan esityslista lisäämällä liite kunnanhallituksen päättämistä vaaliltoimikuntien kokoonpanoista. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Matti Rantanen, matti.rantanen@luottamus.tuusula.fi

Keskusvaalilautakunta päättää

  • määrätä kotiäänestykseen vaalitoimikuntien jäsenet liitteen mukaisesti

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Tiedoksi

nimetyt, henkilöstöpalvelut