§ 41 Nummenväylä-Paijalantie, Taajaman merkitseminen ja nopeusrajoitusmerkkimuutokset

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-2265

Päätöspäivämäärä

13.11.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, erityiset toimivaltuudet, yhdyskuntatekniikka

Kuvaus

Tuusulan kunnan tekninen lautakunta on kokouksessaan 12.9.2023 § 101 käsitellyt ja hyväksynyt uudet tieliikennetaajamarajaukset ja valtuuttanut kunnan liikenneinsinöörin tekemään alueiden merkitsemisen 
kannalta tarvittavista taajama E22 ja taajama päättyy E23 -​liikennemerkeistä liikennemerkkipäätökset.

Uudet  tieliikennetaajama-alueet ja niiden liikennemerkit oli tuotu lautakunnan päätöksentekoon, koska edellisestä tieliikennetaajama-merkkien päivittämisestä on kulunut aikaa ja taajamarakenteessa on tapahtunut muutoksia.

Tieliikennelain §72 mukaan kunta asettaa taajamaa osoittavan liikennemerkin. Tieliikennetaajaman alku osoitetaan liikennemerkillä E22 Taajama ja tieliikennetaajama-​alueen päättymiskohta liikennemerkillä E23 Taajama päättyy. Liikennemerkin pystyttää maantielle se,​ jolla on tieliikennelain 71 §:n 1 momentin 1 kohdan mukaan oikeus asettaa liikennemerkki, ​muulle tielle kunta.

Yhtenä kohteena taajama-merkintöjen päivittämistyössä on tarkasteltu Nummenväylä-Paijalantie -maantie-katu -käytävää, jossa on sekä Uudenmaan ely-keskuksen että Tuusulan kunnan vastuulla olevia taajama- ja nopeusrajoitusmerkkejä. Alla on esitetty eriteltyinä Uudenmaan ely-keskukselle esittämämme toimenpiteet ja kunnan vastuulle esitetyt toimenpiteet.

Uudenmaan ely-keskus

Teknisen lautakunnan päätöksen 12.9.2023 § 101 mukaisen taajamarajauksen merkitsemiseksi sekä liikennemerkkien johdonmukaistamiseksi esitän, että Uudenmaan ely-keskus asettaa Nummenväylän (mt 11591) länsipäähän ja Paijalantielle (mt 11591) Hankkijantien liittymän pohjoispuolelle liikennemerkit E22 Taajama ja E23 Taajama päättyy.

Esitän myös, että Uudenmaan ely-keskus poistaa tarpeettomaksi jäävän C32 Nopeusrajoitus ”50” -merkin Nummenväylän länsipäästä.

Lisäksi esitän, että Uudenmaan ely-keskus lisää Paijalantielle (mt 11591) Hankkijantien liittymän pohjoispuolelle taajama-merkkien jälkeen pohjoiselle ajosuunnalle C32 Nopeusrajoitus ”60”-liikennemerkin.

Asetettavien ja poistettavien liikennemerkkien sijoittamiskohdat on esitetty liitteen liikennemerkkisuunnitelmassa. Liikennemerkit toteutetaan normaalikokoisina.

Tuusulan kunta

Esitän, että kunta poistaa Paijalantien katujakson pohjoispäästä liikennemerkit E22 Taajama ja E23 Taajama päättyy ja lisää liikennemerkit E22 Taajama ja E23 Taajama päättyy Paijalan kylätien eteläpäähän.

Esitän, että kunta poistaa Nummenväylältä Paijalan kylätien länsipuolelta C32 Nopeusrajoitus ”50” -merkin sekä Paijalantieltä Paijalan kylätien itäpuolelta C32 Nopeusrajoitus ”60” -merkin.

Lisäksi esitän, että kunta lisää Hankkijantien itäpäähän liikennemerkit E22 Taajama ja E23 Taajama päättyy ja poistaa samasta kohdasta seuraavat nykyiset liikennemerkit: C34 Nopeusrajoitusalue ”30”, C35 Nopeusrajoitusalue päättyy ”30”, C39 Pysäköintikieltoalue ja C40 Pysäköintikieltoalue päättyy. Esitän myös, että em. Hankkijantielle lisättävien taajamamerkkien länsipuolelle lisätään uudet liikennemerkit: C34 Nopeusrajoitusalue ”30”, C35 Nopeusrajoitusalue päättyy ”30”, C39 Pysäköintikieltoalue ja C40 Pysäköintikieltoalue päättyy.

Asetettavien ja poistettavien liikennemerkkien sijoittamiskohdat on esitetty liitteen liikennemerkkisuunnitelmassa. Liikennemerkit toteutetaan normaalikokoisina.

Lisätiedot: Jouni Rintanen, p. 040 314 3570, jouni.rintanen@tuusula.fi

 

Päätös

Liikennesuunnittelijan esityksestä päätän, että Nummenväylällä-Paijalantiellä (mt 11591/ely) sekä Paijalan kylätiellä, Paijalantien katujaksolla ja Hankkijantiellä (kunta) toteutetaan edellä ja liitteen liikennemerkkisuunnitelmassa esitetyt liikennemerkkimuutokset.

Liikennemerkkien hankkimisesta, asentamisesta ja poistamisesta Nummenväylällä-Paijalantiellä (maantie 11591) vastaa Uudenmaan ely-keskus, jossa yhteyshenkilö on Marko Kelkka, marko.kelkka@ely-keskus.fi.

Paijalan kylätien, Nummenväylän ja Paijalantien katujakson sekä Hankkijantien liikennemerkkimuutoksista vastaa Tuusulan kunta, jossa vastuuhenkilöt ovat työnjohtajat Keijo Salminen, p. 040 314 4508, keijo.salminen@tuusula.fi / Antti Kyynäräinen, p. 040 314 4506, antti.kyynarainen@tuusula.fi.

Kun maantieviranomaisen urakoitsija ajoittaa taajamamerkkien asennustyöt Nummenväylän-Paijalantien -väyläosuuden päissä, tulee tästä ilmoittaa Tuusulan kunnalle (Keijo Salminen ja Antti Kyynäräinen), jotta kunta saa ajoitettua katualueiden liikennemerkkimuutokset mahdollisimman samanaikaisiksi.

Kun liikennemerkkimuutokset on tehty, tulee siitä ilmoittaa tekniselle avustajalle Anne Paakkiselle, p. 040 314 3571, anne.paakkinen@tuusula.fi.

Allekirjoitus

Jukka-Matti Laakso, liikenneinsinööri

Organisaatiotieto

Yhdyskuntatekniikka