§ 42 Myllykyläntie, Taajaman merkitseminen ja nopeusrajoitusmerkkimuutokset

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-2267

Päätöspäivämäärä

14.11.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, erityiset toimivaltuudet, yhdyskuntatekniikka

Kuvaus

Tuusulan kunnan tekninen lautakunta on kokouksessaan 12.9.2023 § 101 käsitellyt ja hyväksynyt uudet tieliikennetaajamarajaukset ja valtuuttanut kunnan liikenneinsinöörin tekemään alueiden merkitsemisen kannalta tarvittavista taajama E22 ja taajama päättyy E23 -liikennemerkeistä liikennemerkkipäätökset.

Uudet tieliikennetaajama-alueet ja niiden liikennemerkit oli tuotu lautakunnan päätöksentekoon, koska edellisestä tieliikennetaajama -merkkien päivittämisestä on kulunut aikaa ja taajamarakenteessa on tapahtunut muutoksia.

Lautakunnan päätöksen mukaisesti Myllykylään rajataan tieliikennetaajama-alue, joka kattaa osuuden Myllykyläntietä sekä ko. maantieosuudelta erkaneviin yksityisteihin rajatuvan kylä-alueen. Tarkoituksena on, että Myllykyläntiellä (mt 11463) tulee taajama-alueella voimaan 50 km/h -taajamanopeusrajoitus.

Tieliikennelain §72 mukaan kunta asettaa taajamaa osoittavan liikennemerkin. Tieliikennetaajaman alku osoitetaan liikennemerkillä E22 Taajama ja tieliikennetaajama-​alueen päättymiskohta liikennemerkillä E23 Taajama päättyy. Liikennemerkin pystyttää maantielle se,​ jolla on tieliikennelain 71 §:n 1 momentin 1 kohdan mukaan oikeus asettaa liikennemerkki, ​muulle tielle kunta.

Teknisen lautakunnan päätöksen 12.9.2023 § 101 mukaisen taajamarajauksen merkitsemiseksi sekä liikennemerkkien johdonmukaistamiseksi esitän, että Uudenmaan ely-keskus asettaa Myllykyläntielle (mt 11463) Myllykylän etelä- ja pohjoispuolelle liikennemerkit E22_2 Taajama/lisäkilpi ”MYLLYKYLÄ” sekä vastasuuntaan E23 Taajama päättyy ja C32 Nopeusrajoitus ”60”. Lisäksi esitän, että Uudenmaan ely-keskus poistaa Myllykyläntien esitetyltä taajamajaksolta kaksi C32 Nopeusrajoitus ”50”- ja kaksi C32 Nopeusrajoitus ”60” -merkkiä. Asetettavien ja poistettavien liikennemerkin sijoittamiskohdat on esitetty liitteen liikennemerkkisuunnitelmassa. Liikennemerkit toteutetaan normaalikokoisina.

Lisätiedot: Jouni Rintanen, p. 040 314 3570, jouni.rintanen@tuusula.fi

Päätös

Liikennesuunnittelijan esityksestä päätän, että Myllykyläntiellä (mt 11463) Myllykylän etelä- ja pohjoispuolella toteutetaan edellä ja liitteen liikennemerkkisuunnitelmassa esitetyt liikennemerkkimuutokset.

Liikennemerkkien hankkimisesta, asentamisesta ja poistamisesta vastaa Uudenmaan ely-keskus, jossa yhteyshenkilö on Marko Kelkka, marko.kelkka@ely-keskus.fi.

Kun liikennemerkkimuutokset on tehty, tulee siitä ilmoittaa tekniselle avustajalle Anne Paakkiselle, p. 040 314 3571, anne.paakkinen@tuusula.fi.

Allekirjoitus

Jukka-Matti Laakso, liikenneinsinööri

Organisaatiotieto

Yhdyskuntatekniikka