§ 40 Kiilinmäentie, lupa nopeusrajoitusmuutokseen

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-2090

Päätöspäivämäärä

31.10.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, erityiset toimivaltuudet, yhdyskuntatekniikka

Kuvaus

Kiilinmäentien tiehoitokunta on 2.10.2023 anonut sähköpostitse lupaa muuttaa Kiilinmäentien nykyinen 30 km/h nopeusrajoitusalue 20 km/h nopeusrajoitusalueeksi. Matalampaa nopeusrajoitusta tiehoitokunta perustelee seuraavilla tekijöillä:

  • Tiellä liikkuu paljon jalankulkijoita, pyöräilijöitä ja myös lapsia ja matalampi nopeusrajoitus autoliikenteelle olisi perusteltua kevyen liikenteen turvallisuuden takia.
  • Kiilinmäentien tiealue on vain noin 8 metriä leveä ja rinnemaaston takia tien ajorata on niin kapea, että käytössä on vain yksi ajokaista. Autojen kohdatessa toinen joutuu yleensä pysähtymään ja väistämään. Tästä aiheutuu törmäysriski mäissä ja mutkissa, missä näkyvyys on rajoitettu. Talvella tie on vielä kapeampi aurausvallien takia. 
  • Matalampi nopeusrajoitus vähentäisi kuoppaisella soratiellä syntyvää liikenteen melua ja erityisesti raskaiden ajoneuvojen aiheuttamaa melu- ja tärinähaittaa.
  • Kesäkuivalla myös tien pölyämisen haitat vähenisivät.
  • Viime vuosina on myös taajamissa laskettu paremmissakin olosuhteissa nopeusrajoituksia 20–40 kilometriin tunnissa, joten 20 kilometriä tunnissa rajoitus on perusteltavissa Kiilinmäentien olosuhteissa.

Tiehoitokunta pyytää lupaa asettaa tien alkupäähän Myllykyläntien liittymään C34 Nopeusrajoitusalue (20km/h) -merkin ja vastaavan C35 Nopeusrajoitusalue päättyy (20km/h) -merkin. Kyseisessä kohdassa on nykyisin vastaavat 30 km/h nopeusrajoitusalueen alkamista ja päättymistä osoittavat liikennemerkit.

Tiehoitokunta on toimittanut kuntaan pöytäkirjan 20.6.2023 pitämästään kokouksesta, jossa päätettiin nopeusrajoitusmuutoksesta.

Esitän, että Kiilinmäentien tiehoitokunnalle myönnetään lupa asettaa kustannuksellaan Kiilinmäentien eteläpäähän liikennemerkit C34 Nopeusrajoitusalue (20 km/h) ja C35 Nopeusrajoitusalue päättyy (20 km/h). Liikennemerkkien sijoittamiskohta on esitetty liitteen liikennemerkkisuunnitelmassa. Liikennemerkit toteutetaan normaalikokoisina.

Tiehoitokunnan yhteyshenkilö asiassa on puheenjohtaja Teuvo Leskinen, teuvo.leskinen@kolumbus.fi, p. 040 501 2730.

Lisätiedot: Jouni Rintanen, p. 040 314 3570, jouni.rintanen@tuusula.fi

Päätös

Liikennesuunnittelijan esityksestä päätän, että Kiilinmäentien tiehoitokunnalle myönnetään lupa asettaa kustannuksellaan Kiilinmäentien eteläpäähän liikennemerkit C34 Nopeusrajoitusalue (20 km/h) ja C35 Nopeusrajoitusalue päättyy (20 km/h). Samassa yhteydessä tiehoitokunta poistaa nykyiset 30 km/h nopeusrajoitusaluetta osoittavat liikennemerkit. Liikennemerkkimuutos tehdään edellä esitetyn, liikennemerkkisuunnitelman ja liitteen ohjeistuksen mukaisesti.

Liikennemerkkien poistamisesta, hankkimisesta ja asentamisesta vastaa Kiilinmäentien tiehoitokunta.

Kun liikennemerkkimuutos on tehty, tulee siitä ilmoittaa tekniselle avustajalle Anne Paakkiselle, p. 040 314 3571, anne.paakkinen@tuusula.fi.

Allekirjoitus

Jukka-Matti Laakso, liikenneinsinööri

Organisaatiotieto

Yhdyskuntatekniikka