Kuntakehityslautakunta, kokous 16.5.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 63 Osavuosikatsaus I 2018, Kuntakehityslautakunta

TUUDno-2018-718

Valmistelija

  • Jussi Rantala, talous- ja asiakaspalvelupäällikkö, jussi.rantala@tuusula.fi

Perustelut

Ensimmäisessä osavuosikatsauksessa raportoidaan vuoden 2018 tavoitteiden toteutumi-sesta huhtikuun loppuun mennessä, olennaisista tapahtumista, suurimmista poik-keamista sekä arvioidaan tulevaa kehitystä

Toimialat raportoivat tavoitteistaan ja taloudestaan tulosaluetasolla, jolta osin seuranta viedään kunnanhallitukseen ja valtuustoon tiedoksi. Tulosyksikkötasolla seuranta tapahtuu lautakunnissa.

Kuntakehityslautakunnan alaiset tulosalueet ja -yksiköt ovat (tulosalue on esitetty lihavoituna).

Kuntakehitys

  • Elinkeinopalvelut
  • Hyrylän keskusta
  • Rykmentinpuisto
  • Focus

Kuntasuunnittelu

  • Kaavoitus
  • Maankäyttö
  • Paikkatieto

Hallinto- ja asiakaspalvelu

Rakennusvalvonta

KÄYTTÖTALOUS ajalla 1.1. - 30.4.2018

Vuoden 2018 talousarviossa on kuntakehityslautakunnan toimintatuotoiksi (ilman maanmyynnin käyttöomaisuuden myyntivoittoja) vahvistettu 1 615 000 euroa. Toimintakuluihin on vuodelle 2018 varattu 7 930 677 euroa, jolloin toimintakate on – 6 315 677 euroa.

Toimintatuotoista on toteutunut 438 010 euroa (27,1 %). Maankäytön sopimus-korvaukset tuloutetaan vasta loppuvuoden 2018 aikana. Toimintakuluista on toteutunut 2 555 514 euroa (32,2 %).

Maanmyynnin tuloiksi on vuoden 2018 talousarviossa budjetoitu 10,6 M€.

Tuottojen tai toimintakulujen osalta ei esitetä muutoksia.

Lisämäärärahaesitykset

Kaavoitusavustajan rekrytointia esitetään aikaistettavaksi vuodelle 2018. Lisämäärärahan arvioitu tarve on 17.000 euroa.

Työttömien työllistämiseen kunnan tehtäviin esitetään 100.000 euron lisämäärärahaa. Kustannuspaikkana on Ketekin työllisyysyksikkö.

Yhteisöllisen tapahtumatuotannon kehittämiseen esitetään 75.000 euron lisämäärärahaa. Järjestämme elokuussa yhdessä ArcticStartUp Oy:n ja Fortum Oyj:n kanssa energiatalouteen ja yhteisöllisyyteen liittyvän hackathon-tapahtuman Rykmentinpuistossa, johon on suunniteltu osallistuvan paikallisista yrityksistä myös Tuusulan suurimman yksityisen työnantajan KavoKerrin. Tapahtumalle odotetaan suurta medianäkyvyyttä, koska se järjestetään armeijateltoissa ja se on omassa luokassaan ensimmäinen maailmassa. Aiempi, syksyllä 2017 pidetystä hackathon-tapahtumasta kertova minidokumentti on kerännyt Youtubessa jo yli 40000 katselukertaa. Visit Lake Tuusula-bussi hankittiin keväällä yhdessä Järvenpään kaupungin kanssa, tämä oli budjetoimaton meno. Kokonaiskustannus tämän hankkeen osalta on 20.000 euroa. Vuonna 2019 pidetään jäänveiston SM-kisat jääkarnevaalien yhteydessä. Tapahtuman sujuvan toteuttamisen varmistamiseksi, valmistautuminen on tarpeen aloittaa kuluvan vuoden aikana, jolloin myös osa kustannuksista toteutuu vuoden 2018 aikana.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Marko Härkönen, kuntakehitysjohtaja

Kuntakehityslautakunta päättää

  • hyväksyä kuntakehityslautakunnan alaisen toiminnan I osavuosikatsauksen seurannan tulosyksikkötasolla
  • hyväksyä kaavoituksen työohjelman seurannan
  • ehdottaa kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi kuntakehityslautakunnan alaisen toiminnan I osavuosikatsauksen
  • ehdottaa kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi esityksen ehdotetuksi lisämäärärahaksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Lisäksi kuntakehityslautakunta

  • päätti hyväksyä ja tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta kokouksessa

 

Merkittiin, että Lars Winqvist poistu kokouksesta tämän asian käsittelyn aikana klo 18.22.