Tekninen lautakunta, kokous 21.8.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 70 Puustellinmetsän puiston rakennuttamis- ja valvontapalveluiden hyväksyminen

TUUDno-2018-1017

Valmistelija

  • Riitta Kalliokoski, kunnanpuutarhuri

Perustelut

Asiaselostus

Tuusulan kunnan Puustellinmetsän asemakaava-alueelle on suunniteltu noin 14 ha:n monipuolinen puistoalue, josta noin 5 hehtaaria sijoittuu kaava-aleen toimivuuden ja vuoden 2020 asuntomessujen kannalta keskeiselle alueelle. Puisto tulee olla rakennettu vähintään siltä osin kuin se sijoittuu messualueeksi rajatun alueen sisälle. Käytännössä aluetta on kuitenkin rakennettava messualuetta laajemmalta, koska mm. hulevesialtaat eivät sijoitu messualueen sisälle, mutta muodostavat olennaisen osan koko kaava-alueen kunnallistekniikkaa.

Puistoalueella tehdään parhaillaan esirakennustöitä, jotka käsittävät mm. hulevesialtaiden peruskaivun, maastonmuotoilut, painopenkereiden teon ja puistokäytävien pohjien teon runkoreitistön osalta. Syksyn 2018 ja kesän 2020 välisenä aikana on tarkoitus tehdä puistosuunnitelman mukaiset pinta- ja istutustyöt sekä rakentaa suunnitelman mukaiset kalusteet. Alueelle tulee mm. puistosilta hulevesijärjestelmän yli, leikki- ja liikuntapuisto, viljelypalstoja, hyötykasvipuutarha, koirapuisto, pysäköintialue, kevyen liikenteen laatukäytävää n. 900 m, kivituhkapintaisia puistoraitteja noin 2000 m, perustukset puistoon sijoitettavalle taiteelle sekä oleskelu-, piknik- ja nuotiopaikkoja sekä hulevesikosteikot ja -altaat. Osa puistosta on luonnontilaista metsää, osa niittyä ja osa hoidettua nurmialuetta.

Puiston rakennuttaminen vaatii jatkuvan viher- ja infrarakentamiseen erikoistuneen rakennuttamis- ja valvontaresurssin, jollaista kunnasta ei ole tällä hetkellä osoittaa omasta henkilöstöstä. Tämän vuoksi Tuusulan kunnan yhdyskuntatekniikan tulosalue pyysi WSP Finland Oy:ltä tarjouksen 11.7.2018 pidetyn kokouksen yhteydessä Puustellinmetsän puiston rakennuttamis- ja valvontapalveluista. Tarjouspyyntö perustuu Tuusulan kunnan ja WSP Finland Oy:n väliseen maisema- ja ympäristösuunnittelun puitesopimukseen.

WSP Finland Oy antoi tarjouksen 16.7.2018. Tarjous annettiin aikapalkkiona koostuen hankkeen kilpailuttamisesta, tarjousten vertailusta ja urakoitsijan valinnasta sekä rakennuttamispalveluista ja valvonnasta sekä työn vastaanotto- ja takuuaikaisista palveluista. Hankkeen laajuus ja vaativuus huomioon ottaen alustavasti on sovittu, että urakan kilpailutusmuotona käytetään kilpailullista neuvottelumenettelyä. Tehtävän kokonaistyömääräksi on arvioitu noin 1640 tuntia ja kustannuksiksi noin 150 000 euroa (alv 0 %). Tarjous on nähtävänä kokouksessa.

Lisätiedot: yhdyskuntatekniikan päällikkö Petri Juhola, p. 040 314 3566, ja kunnanpuutarhuri Riitta Kalliokoski, p. 040 314 4091.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää

  • hyväksyä WSP Finland Oy:n tarjouksen koskien Puustellinmetsän puiston rakentamisen edellyttämiä rakennuttamis- ja valvontapalveluja
     
  • oikeuttaa yhdyskuntatekniikan päällikön allekirjoittamaan toimeksiantosopimuksen
     
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirja tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tarjoaja, Riitta Kalliokoski, Yhdyskuntatekniikka