Tekninen lautakunta, kokous 6.6.2023

§ 74 Puustellinmetsän koirapuiston puistosuunnitelman muutos

TUUDno-2023-1047

Valmistelija

  • Minja Koivunen, suunnitteluhortonomi, minja.koivunen@tuusula.fi

Perustelut

Puustellinmetsän koirapuiston puistosuunnitelman muutosehdotus, piir. no 1970/590-591 ollut yleisesti nähtävillä 11.5.-24.5.2023. Puistosuunnitelmaehdotuksesta ei jätetty muistutuksia nähtävilläolon aikana.

Lähtökohdat

Puistosuunnitelman muutosehdotus koskee Puustellinmetsänpuiston VL-aluetta Rykmentinpuistopolun laidalla. Kaavassa ko. kohtaan on merkitty ohjeellinen sijainti koirapuistolle. Aikaisemmassa Puustellinmetsän puistosuunnitelmassa ko. kohtaan on esitetty yksiosainen koira-aitaus. Alueelle ei ole rakennettu koirapuistoa, aikaisemman suunnitellun koirapuiston alueelta on poistettu puusto.

Maaperä

Maaperä on pohjakartan mukaan savea. Rykmentinpuiston esirakentamisvaiheessa alueelle on tuotu mursketta.

Päällysteet ja puistotekniset ratkaisut

Tässä puistosuunnitelman muutosehdotuksessa puistoon esitetään kaavan mukaisen koirapuiston rakentamista. Puistoon on suunniteltu erilliset aitaukset pienille ja isoille koirille. Aitaukset on varustettu käynti- ja huoltoportein sekä erillisellä eteisellä. Isojen koirien puolella aitauksen näkyväksi korkeudeksi on suunniteltu 1,8 metriä ja pienten koirien aitaukseen 1,6 metriä. Aitaelementit haudataan 0,2 metriä maan alle aidan alta karkaamisen estämiseksi. Puistopolku ja aitauksien sisäänkäynnit ovat kivituhkapintaisia. Nurmialueille on suunniteltu 1,2 metriä leveät polut, jotka pinnoitetaan tassunalustaseoksella. Aitaukset varustetaan katoksella, joihin asennetaan viherkatto. Hulevesiojat verhotaan soralla reunoille asti.

Kasvillisuus ja istutukset

Puistoon sijoitetaan lehti- ja havupuita. Nurmialueita on suunniteltu koirapuiston aitauksien sisäpuolelle, nurmen hoitoluokka R2. Aitauksien ulkopuolelle kylvetään niittyä tai annetaan niityn kehittyä pintamaan omasta siemenpankista, niityn hoitoluokka A3.

Puistokalusteet

Aitaukset varustetaan katoksilla, penkeillä, roska-astioilla ja infokylteillä. Aitauksen sisäpuolelle istutettavat puut suojataan rungonsuojilla. Kalusteet on esitetty tarkemmin suunnitelmapiirustuksissa.

Kuivatus

Puiston kuivatus toteutetaan pinnankallistuksilla sivuojiin. Polut kuivatetaan salaojin, jotka johdetaan nykyiseen avo-ojaan.

Valaistus

Puistoon suunnitellaan led-valaistusta.

Esteettömyys

Puistoon sijoitetaan penkkejä perustason esteettömyysohjeistuksen mukaisesti. Penkit ovat käsi-ja selkänojallisia.

Hallintosäännön 25.2 §:n kohdan 1 mukaan tekninen lautakunta vastaa maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) mukaisesta kadunpidosta sekä toimialueeseensa kuuluvan muun kunnan oman yhdyskuntateknisen verkoston suunnittelusta, rakentamisesta, ylläpidosta ja kehittämisestä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää 

  • hyväksyä Puustellinmetsän koirapuiston puistosuunnitelman muutosehdotuksen, piir.no 1970/590-591.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

kiinteistöjen omistajat, Minja Koivunen, Mia Järvinen, Anne Paakkinen, Ketek.kirjaamo