Tekninen lautakunta, kokous 17.10.2017

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 129 Hallintovalitus ajoneuvon siirtokehoituksesta

TUUDno-2017-937

Valmistelija

  • Jari Huttunen, kunnossapitopäällikkö, jari.huttunen@tuusula.fi

Perustelut

Asiaselostus

Vastine Timo Luikun tekemää hallintovalitukseen koskien ajoneuvon VYA-797 (tosin valituksessa on LYA-797) siirtoa.

Laki ajoneuvojen siirtämisestä (828/2008)  7§ edellyttää mm. että ”jos ajoneuvon arvon, kunnon ja muiden ulkoisesti havaittavien seikkojen perusteella on ilmeistä, että muu ajoneuvo kuin romuajoneuvo on hylätty, tienpitoviranomainen on velvollinen alueellaan suorittamaan varastosiirron.”

7.9.2017 työnjohtaja oli antanut siirtokehotuksen ajoneuvolle, mikä oli ulkoisten seikkojen perusteella hylätyn oloinen (mm. kuljettajan puoleinen lasi puuttui). Ajoneuvo ei ole voinut olla tosiasiallisessa liikennekäytössä. Trafin tietojen mukaan ajoneuvon määräaikaiskatsastus on jäänyt suorittamatta, ajoneuvo on hylätty katsastuksessa ja ajoaika on näin ollen päättynyt 12.6.2017.

Valituksen mukaan ajoneuvo oli liikennekäytössä siirtokilvillä, mutta siinä tapauksessa kilpien olisi pitänyt olla kyseisessä ajoneuvossa esillä, eikä näin ollut.

Siirtokehotuksessa, joka oli laitettu 7.9.2017 ajoneuvoon tuulilasin pyyhkijän alle, ajoneuvon siirrolle oli annettu siirtoaikaa 14.9.2017 saakka. Siirtokehotus lähetettiin lisäksi myös saantitodistuksella tiedoksi ajoneuvon omistajalle. Ajoneuvo oli 19.9.2017 edelleen samalla paikalla tai paikan välittömässä läheisyydessä, jossa ajoneuvoon oli siirtokehotus annettu, joten ajoneuvosta tehtiin varastosiirtopäätös ja ajoneuvo siirrettiin varastoon 21.9.2017 iltapäivällä.

Omistaja ei kertomansa mukaan ollut saanut aikaa reagoida ajoneuvon siirtokehotukseen, koska hän oli noutanut siirtokehotuskirjeen postista vasta 21.9.2017. Siirtokehotus oli myös autossa näkyvällä paikalla, josta hänen olisi tullut se havaita, mikäli ajoneuvo olisi ollut väliaikaisessa liikennekäytössä, kuten Luikku on valituksessaan asian ilmaissut.

Tieto ajoneuvon siirrosta on toimitettu ajoneuvon omistajalle sekä siirrosta on kuulutettu kunnan ilmoitustaululla kuten Laki ajoneuvojen siirtämisestä (828/2008) edellyttää.

Koska ajoneuvon VYA-797 siirto on tapahtunut lain ja määräysten mukaisesti, eikä asiassa ole menetelty muutoinkaan lakien tai määräysten vastaista, niin Timo Luikun tekemä hallintovalitus ja vaatimukset tulisi hylätä aiheettomina.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää, että

  • kunnossapitopäällikön tekemä siirtopäätös 19.9.2017 / 17116 on tehty lain ja määräysten mukaisesti, eikä sitä ole syytä muuttaa
     
  • Timo Luikun tekemä hallintovalitus vaatimuksineen hylätään aiheettomina.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Timo Luikku, Jari Huttunen