§ 36 Haukantien-Kurpantien sivukadut, nopeusrajoitusmuutokset

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-146

Päätöspäivämäärä

26.9.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, erityiset toimivaltuudet, yhdyskuntatekniikka

Kuvaus

Haukantiellä-Kurpantiellä on voimassa 40 km/h nopeusrajoitus. Kyseisten katujen sivikaduilla on voimassa 30 km/h nopeusrajoitukset, joista osa on toteutettu nopeusrajoitusalueina ja osa normaaleilla 30 km/h nopeusrajoitusmerkeillä. Järjestelyjen yhdenmukaistamiseksi esitän, että kaikilla sivukaduilla 30 km/h nopeusrajoitus toteutetaan nopeusrajoitusalueena. Tämä edellyttää, että Teerentien, Teerenpolun, Käentien, Varpusenkujan, Huuhkajankujan, Metsontien ja Koppelonkujan Haukantien-Kurpantien puoleiseen päähän lisätään merkit C34 Nopeusrajoitusalue ”30” ja C35 Nopeusrajoitusalue päättyy ”30”. Vastaavasti em. kaduilta poistetaan nykyiset liikennemerkit C32 Nopeusrajoitus ”30”.

Lisäksi esitän, että Huuhkajankujan ja Tiklinkujan välisen jkpp-väylän molemmista päistä poistetaan nykyiset D4 Jalkakäytävä-merkit ja lisätään niiden tilalle merkit D6 Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä, joiden alle lisätään lisäkilvet H23.2 Kaksisuuntainen pyörätie.

Kaikkien edellä mainittujen liikennemerkkien sijoittamiskohdat on esitetty liitteen liikennemerkkisuunnitelmassa. Liikennemerkit toteutetaan normaalikokoisina.

Lisätiedot: Jouni Rintanen, p. 040 314 3570, jouni.rintanen@tuusula.fi

Päätös

Liikennesuunnittelijan esityksestä päätän, Haukantien-Kurpantien sivukaduilla toteutetaan edellä kuvatut ja liitteen liikennemerkkisuunnitelmassa esitetyt liikennemerkkimuutokset.

Liikennemerkkien poistamisesta, hankkimisesta ja asentamisesta vastaavat työnjohtajat Keijo Salminen, p. 040 314 4508, keijo.salminen@tuusula.fi / Antti Kyynäräinen, p. 040 314 4506, antti.kyynarainen@tuusula.fi.

Kun liikennemerkit on asennettu, tulee siitä ilmoittaa tekniselle avustajalle Anne Paakkiselle, p. 040 314 3571, anne.paakkinen@tuusula.fi.

Allekirjoitus

Jukka-Matti Laakso, liikenneinsinööri

Organisaatiotieto

Yhdyskuntatekniikka