§ 35 Tuusulanjoentie, 40 km/h nopeusrajoitusmerkkilisäykset

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-1893

Päätöspäivämäärä

20.9.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, erityiset toimivaltuudet, yhdyskuntatekniikka

Kuvaus

Kuntalaispalautteen mukaan Tuusulanjoentien länsipäässä esiintyy yleisesti ylinopeuksia. Kyseisessä kohdassa on voimassa 40 km/h nopeusrajoitusalue, joka alkaa länsipäässä Lahelantiellä ja itäpäässä Tuusulanjoentiellä Ruotsinkyläntien kiertoliittymän länsipuolella.

Liikenneturvallisuuden ja voimassa olevan nopeusrajoituksen havaittavuuden parantamiseksi esitän, että Tuusulanjoentielle asetetaan liikennemerkit C32 Nopeusrajoitus ”40” ja H24 Tekstillinen lisäkilpi ”Alue” seuraaviin kohtiin:

·       Tuusulanjoentien länsipäähän Lahelantien liittymän itäpuolelle, merkit itään ajavalle liikenteelle

·       Tuusulanjoentielle Peltokierrontien itäpuolelle, merkit länteen ajavalle liikenteelle.

Lisäksi esitän, että Tuusulanjoentien ajorataan maalataan kahteen kohtaan nopeusrajoitus ”40”.

Liikennemerkkien ja ajoratamaalausten sijainnit on esitetty liitteen liikennemerkkisuunnitelmassa. Liikennemerkit toteutetaan normaalikokoisina.

Lisätiedot: Jouni Rintanen, p. 040 314 3570, jouni.rintanen@tuusula.fi

Päätös

Liikennesuunnittelijan esityksestä päätän, että Tuusulanjoentielle asetetaan edellä esitettyihin kohtiin liikennemerkit C32 Nopeusrajoitus ”40” ja H24 Tekstillinen lisäkilpi ”Alue”. Merkkilisäykset ja ajoratamaalaukset tehdään edellä esitetyn ja liikennemerkkisuunnitelman mukaisesti.

Liikennemerkkien hankkimisesta ja asentamisesta sekä ajoratamaalauksista vastaavat työnjohtajat Keijo Salminen, p. 040 314 4508, keijo.salminen@tuusula.fi / Antti Kyynäräinen, p. 040 314 4506, antti.kyynarainen@tuusula.fi.

Kun liikennemerkkilisäykset on tehty, tulee siitä ilmoittaa tekniselle avustajalle Anne Paakkiselle, p. 040 314 3571, anne.paakkinen@tuusula.fi.

Allekirjoitus

Jukka-Matti Laakso, liikenneinsinööri

Organisaatiotieto

Yhdyskuntatekniikka