§ 30 Leinosentie ja Kuusimäentie, B6 Pakollinen pysäyttäminen -merkit ja pysäytysviivat

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-1741

Päätöspäivämäärä

1.9.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, erityiset toimivaltuudet, yhdyskuntatekniikka

Kuvaus

Leinosentie ja Kuusimäentie ovat Ankkapurontiestä erkanevia yksityisteitä. Molemmat tiet on asetettu liikennemerkillä B5 Väistämisvelvollisuus risteyksessä väistämisvelvollisiksi Ankkapurontiehen nähden. Kuusimäentien suunnasta tultaessa näkemä on kasvillisuudesta/puustosta johtuen erityisen huono Ankkapurontielle lännen suuntaan. Myös Leinosentien suunnasta tultaessa näkemä Ankkapurontielle on huono lännen suuntaan.

Liikenneturvallisuuden parantamiseksi esitän, että kunta vaihtaa Leinosentien pohjoispäässä ja Kuusimäentien eteläpäässä olevat B5 Väistämisvelvollisuus risteyksessä -liikennemerkit B6 Pakollinen pysäyttäminen -merkeiksi ja merkitsee lisäksi teiden ajorataan pysäytysviivat ennen Ankkapurontien reunaa. Kunnan oikeus/velvollisuus asettaa väistämisvelvollisuutta osoittava liikennemerkki tällaiseen kohteeseen perustuu Tieliikennelain §72:een. Liikennemerkkien ja pysäytysviivojen sijoittamiskohdat on esitetty liitteen liikennemerkkisuunnitelmassa. Liikennemerkit toteutetaan normaalikokoisina.

Lisätiedot: Jouni Rintanen, p. 040 314 3570, jouni.rintanen@tuusula.fi

Päätös

Liikennesuunnittelijan esityksestä päätän, että kunta vaihtaa Leinosentien pohjoispäässä ja Kuusimäentien eteläpäässä olevat B5 Väistämisvelvollisuus risteyksessä -liikennemerkit B6 Pakollinen pysäyttäminen -merkeiksi ja maalaa lisäksi liittymiin pysäytysviivat ennen Ankkapurontien reunaa. Merkkilisäykset tehdään edellä esitetyn ja liikennemerkkisuunnitelman mukaisesti.

Liikennemerkkien poistamisesta, hankkimisesta ja asentamisesta sekä pysäytysviivojen maalaamisesta vastaavat työnjohtajat Keijo Salminen, p. 040 314 4508, keijo.salminen@tuusula.fi / Antti Kyynäräinen, p. 040 314 4506, antti.kyynarainen@tuusula.fi.

Kun liikennemerkkimuutokset on tehty, tulee siitä ilmoittaa tekniselle avustajalle Anne Paakkiselle, p. 040 314 3571, anne.paakkinen@tuusula.fi.

Allekirjoitus

Jukka-Matti Laakso, liikenneinsinööri

Organisaatiotieto

Yhdyskuntatekniikka