§ 31 Konetie, Tuotantotie, Teollisuuskuja, Pakollinen pysäyttäminen -merkki ja Nopeusrajoitusmerkit

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-1738

Päätöspäivämäärä

1.9.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, erityiset toimivaltuudet, yhdyskuntatekniikka

Kuvaus

Teollisuuskujan jatkeeksi on koillisen suuntaan rakennettu Tuotantotie. Teollisuuskujan ja Tuotantotien yhtymäkohdassa näihin katuihin liittyy idästä päin Konetie. Konetie on liikennemäärältään vähäisempi kuin Teollisuuskuja-Tuotantotie ja näkemä Konetieltä lounaaseen Teollisuuskujan suuntaan on heikko puuston vuoksi. Liittymässä ei ole väistämisvelvollisuutta osoittavia liikennemerkkejä. Kuntalaispalautteen mukaan liittymässä on ollut useita konfliktitilanteita Teollisuuskujalta suoraan Tuotantotielle ajavien ja Konetieltä tulevien ajoneuvojen välillä.

Liikenneturvallisuuden parantamiseksi esitän, että Konetien luoteispäähän asetetaan B6 Pakollinen pysäyttäminen -liikennemerkki ja katuun maalataan pysäytysviiva. Lisäksi esitän, että Teollisuuskujalle ja Konetielle asetetaan molempiin ajosuuntiin liikennemerkit C32 Nopeusrajoitus ”40” ja H24 Tekstillinen lisäkilpi ”Alue” muistuttamaan alueella voimassa olevasta 40 km/h nopeusrajoitusalueesta. Liikennemerkkien ja pysäytysviivan sijoittamiskohdat on esitetty liitteen liikennemerkkisuunnitelmassa. Liikennemerkit toteutetaan normaalikokoisina.

Lisätiedot: Jouni Rintanen, p. 040 314 3570, jouni.rintanen@tuusula.fi

Päätös

Liikennesuunnittelijan esityksestä päätän, että Konetien luoteispäähän asetetaan B6 Pakollinen pysäyttäminen -liikennemerkki ja katuun maalataan pysäytysviiva. Lisäksi päätän, että Teollisuuskujalle ja Konetielle asetetaan molempiin ajosuuntiin liikennemerkit C32 Nopeusrajoitus ”40” ja H24 Tekstillinen lisäkilpi ”Alue”. Merkkilisäykset tehdään edellä esitetyn ja liikennemerkkisuunnitelman mukaisesti.

Liikennemerkkien hankkimisesta ja asentamisesta sekä pysäytysviivan maalaamisesta vastaavat työnjohtajat Keijo Salminen, p. 040 314 4508, keijo.salminen@tuusula.fi / Antti Kyynäräinen, p. 040 314 4506, antti.kyynarainen@tuusula.fi.

Kun liikennemerkkilisäykset on tehty, tulee siitä ilmoittaa tekniselle avustajalle Anne Paakkiselle, p. 040 314 3571, anne.paakkinen@tuusula.fi.

Allekirjoitus

Jukka-Matti Laakso, liikenneinsinööri

Organisaatiotieto

Yhdyskuntatekniikka