§ 33 Viheriötie, Topperintie, pysäköintimerkkimuutokset

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-1705

Päätöspäivämäärä

1.9.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, erityiset toimivaltuudet, yhdyskuntatekniikka

Kuvaus

Viheriötien pohjoispuolella ja Topperintien eteläpuolella on pysäköintialueet, joilla esiintyy kuntalaispalautteen mukaan aika ajoin sellaista pitkäaikaispysäköintiä ja raskaan kaluston pysäköintiä, joka haittaa alueiden normaalia pysäköintikäyttöä.

Edellä mainitun ongelman poistamiseksi esitän, että kyseisille pysäköintialueille asetetaan arkisin voimassa oleva 24 tunnin aikarajoitus. Lisäksi esitän, että pysäköintitapa osoitetaan liikennemerkein.

Viheriötien pohjoispuolella sijaitsevan P-alueen sisäänajon yhteydessä on nykyisin yksityisen pysäköinninvalvojan info-kyltti, jonka kyseisen kiinteistön isännöitsijä siirtää pohjoisemmaksi oikeaan kohtaan LPA-alueen rajan tasalle.

Lisäksi esitän, että Viheriötiellä tehdään seuraavat merkkimuutokset:

  • Swingitien liittymän länsipuolelta poistetaan länteen ajavalta suunnalta pysäköintikieltomerkin yhteydestä H10 Vaikutusalue alkaa -lisäkilpi  
  • Swingitien länsipään P-alueen liittymän kohdalta poistetaan länteen ajavalta suunnalta C38 Pysäköinti kielletty ja sen alla oleva H11 Vaikutusalue päättyy
  • Lisätään Swingitien länsipäähän itään ajavalle suunnalle C38 Pysäköinti kielletty -merkki.

Pysäköintialueiden ja Viheriötien liikennemerkkilisäykset/muutokset on esitetty liitteen liikennemerkkisuunnitelmassa. Liikennemerkit toteutetaan normaalikokoisina.

Lisätiedot: Jouni Rintanen, p. 040 314 3570, jouni.rintanen@tuusula.fi

Päätös

Liikennesuunnittelijan esityksestä päätän, että Viheriötien ja Topperintien varsilla olevilla pysäköintialueilla sekä Viheriötiellä toteutetaan edellä ja liitteen liikennemerkkisuunnitelmassa esitetyt liikennemerkkilisäykset ja -muutokset.

Liikennemerkkien poistamisesta, hankkimisesta ja asentamisesta vastaavat työnjohtajat Keijo Salminen, p. 040 314 4508, keijo.salminen@tuusula.fi / Antti Kyynäräinen, p. 040 314 4506, antti.kyynarainen@tuusula.fi.

Kun liikennemerkkimuutokset on tehty, tulee siitä ilmoittaa tekniselle avustajalle Anne Paakkiselle, p. 040 314 3571, anne.paakkinen@tuusula.fi.

Allekirjoitus

Jukka-Matti Laakso, liikenneinsinööri

Organisaatiotieto

Yhdyskuntatekniikka