§ 34 Koppelokuja, koulun huoltotien merkitseminen

Lataa  Kuuntele 

TUUDno-2023-1854

Päätöspäivämäärä

1.9.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, erityiset toimivaltuudet, yhdyskuntatekniikka

Kuvaus

Riihikallion koulun väistöruokala ja -keittiö on toteutettu koulukiinteistön pohjoispuolelle ja sen huoltoajoreitti on järjestetty Koppelokujan kautta. Koppelokujan kääntöpaikalle pysäköidyt autot ovat haitanneet huoltoliikennettä. Esitän, että huoltoreitti merkitään maastoon liitteen liikennemerkkisuunnitelman mukaisesti. Uudella F16 -osoiteviitalla merkitään huoltotie ja opastetaan huoltoreitti Koppelokujalta väistöruokalalle. Esitän osoiteviitan tekstikooksi 80 mm. Moottoriajoneuvoliikenteen rajoituksella rajataan huoltotien käyttö vain huoltoliikenteeseen. Pysäköintikieltoaluemerkinnän muutoksella pyritään selkeyttämään Koppelokujan kääntöpaikan pysäköintikieltoa moottoriajoneuvojen kuljettajille. 

Liikennemerkit toteutetaan normaalikokoisina ja niiden paikka on esitetty liitteen liikennemerkkisuunnitelmassa.

Lisätiedot: Jouni Rintanen, p. 040 314 3570, jouni.rintanen@tuusula.fi

Päätös

Liikennesuunnittelijan esityksestä päätän, että Koppelokujan länsipäässä toteutetaan edellä ja liitesuunnitelmassa esitetyt merkkijärjestelyt.

Liikennemerkkien hankkimisesta, asentamisesta ja muista liikennemerkkimuutoksista vastaa työnjohtajat Keijo Salminen, ​p. 040 314 4508, ​keijo.salminen@tuusula.fi / Antti Kyynäräinen, ​p. 040 314 4506, ​antti.kyynarainen@tuusula.fi.

Riihikallion koulun huoltoajo -osoiteviitan kustannuksista sekä viitan asentamiskustannuksista vastaa Tilapalvelut, ​kiinteistönhoitopäällikkö Mika Savola, ​p. 040 314 2246,​ mika.savola@tuusula.fi.

Kun liikennemerkit on asennettu,​ tulee siitä ilmoittaa Anne Paakkiselle, ​p. 040 314 3571,​ anne.paakkinen@tuusula.fi.

Allekirjoitus

Jukka-Matti Laakso, liikenneinsinööri

Organisaatiotieto

Yhdyskuntatekniikka