Ikäihmisten neuvosto, kokous 24.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 22 Ikäihmisten terveellinen ravinto -tilaisuudet syksyllä 2023

TUUDno-2023-1051

Valmistelija

  • Annukka Luoderanta, osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori, annukka.luoderanta@tuusula.fi

Perustelut

Ikäihmisten neuvosto käsitteli edellisessä kokouksessaan 27.3.2023 § 16 Ilmoitusasiat ikäihmisten ravinto-ohjelman toteutusta. Ajatuksena on, että järjestetään ensi syksynä ikäihmisille (maksuton) ruokailu ja luento terveellisestä ravinnosta yhteistyössä kunnan ruokapalveluiden kanssa. Tavoitteena, että tilaisuus järjestetään kaikissa kuntakeskuksissa. Tuolloin sovittiin myös, että ikäihmisten neuvoston seuraavaan kokoukseen tuodaan ehdotus miten päivä/päivät toteutetaan

Osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Annukka Luoderanta ja ruokapalvelupäällikkö Kirsi Hanski ovat valmistelleet tilaisuuden toteutusta.

Tilaisuus on mahdollista toteuttaa yhteistyössä ruokapalveluiden kanssa. Järjestämispaikaksi sovittu alustavasti Rykmentinpuiston ruokala. Jokelan ja Kellokosken tilamahdollisuuksia selvitetään. Tilaisuuden luennoitsija esimerkiksi Gery ry:stä. Luentojen teemana syksyllä päivittyvät pohjoismaiset ravintosuositukset, joihin peilataan ikäihmisten terveellistä ravitsemusta. Luentojen striimausmahdollisuutta esimerkiksi palveluasumisen yksiköihin selvitetään.

Ehdotus

Esittelijä

  • Annukka Luoderanta, osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori, annukka.luoderanta@tuusula.fi

Ikäihmisten neuvosto päättää 

  • jatkaa tilaisuuden suunnittelua
  • sopia tilaisuuden ajankohdasta.

Päätös

Ikäihmisten neuvosto päätti 

  • jatkaa tilaisuuden suunnittelua
  • sopia tilaisuuden ajankohdasta, kun ohjelma on tarkentunut.