Konsernijaosto, kokous 1.4.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Kiljavanrinteen kiinteistöt Oy, osakkeiden ostotarjous

TUUDno-2019-166

Valmistelija

  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Perustelut

Kiljavanrinteen Kiinteistöt Oy on Hyvinkään ja Järvenpään kaupunkien, Mantsälän, Nurmijärven ja Tuusulan kuntien yhdessä omistama kiinteistöyhtiö joka omistaa Nurmijärven kunnan alueella sijaitsevan kiinteistön Kiljavanrinne, kiinteistötunnus 543-404-33—0. Kiinteistön maapinta-ala on 49,91 hehtaaria ja se rajoittuu Sääksjärven rantaan. Kiinteistön alueella on neljä saunarakennusta ja muutama varastorakennus. Kiinteistön arvon määrittämiseksi GEM Property Oy on laatinut Nurmijärven kunnan toimeksiannosta 19.2.2018 päivitetyn arviolausunnon.

Nurmijärven kunta on 23.10.2018 allekirjoitetulla kauppakirjalla ostanut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän omistamat Kiljavanrinteen Kiinteistöt Oy:n osakkeet. Kiinteistöyhtiöiden koko osakemäärä on 4 200 kpl, josta Nurmijärven kunta omistaa tällä hetkellä 1264 kpl.

Nurmijärven kunta on halukas ostamaan Tuusulan kunnan omistamat 756 osaketta mainitusta kiinteistöyhtiöstä ja tarjoaa niistä yhteensä 90 000 euroa. Ostotarjous on voimassa 31.5.2019 saakka.

Tarjouksessa hinta perustuu kiinteistöyhtiön omistaman maaomaisuuden ja sillä sijaitsevien rakennusten arvoon, joka on ulkopuolisen arvioitsijan mukaan 500 000 euroa.

Kiinteistö on suurelta osin (35,2 ha) Natura-aluetta, mikä rajaa kiinteistön metsätalouskäyttöä. Kiinteistöllä sijaitsee muutama pienehkö sauna- ja varastorakennus. Nykyinen kaava rajaa kiinteistön käyttöä niin, että kohteeseen ei ole mahdollista lisärakentaa.

Arvioitsijan mukaan arvion tarkkuus on heikko, koska tämän tyyppisistä kohteista tehdyissä kaupoissa kauppahinnat vaihtelevat tyypillisen suuresti.

Ehdotus

Esittelijä

  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Konsernijaosto päättää

  • ehdottaa kunnanhallitukselle omistajapoliittisena kannanottonaan Tuusulan kunnan omistamien Kiljavanrinteen Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myymistä Nurmijärven kunnalle kauppahintaan 90 000 euroa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.