Vammaisneuvosto, kokous 14.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 40 Muut asiat

Perustelut

Vammaisneuvostopäivä 2022
Valtiovarainministeriön avoimen hallinnon hanke ja vammaisten henkilöiden oikeuksien neuvottelukunta VANE järjestävät yhdessä kansallisen Vammaisneuvostopäivän.  Tapahtuman tavoitteena on, että vammaisneuvostojen edustajilla olisi nykyistä enemmän mahdollisuuksia valtakunnalliseen kokemusten- ja tiedonvaihtoon sekä yhteiseen kehittämiseen. Tilaisuus järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2021.

Vammaisneuvostopäivän järjestäminen on toimenpiteenä avoimen hallinnon toimintaohjelmassa. Vammaisneuvostopäivä järjestetään vuosittain.

Valtiovarainministeriön avoimen hallinnon hanke ja vammaisten henkilöiden oikeuksien neuvottelukunta VANE järjestävät viime vuotiseen tapaan yhdessä kansallisen Vammaisneuvostopäivän 2.11.2022. Tilaisuus järjestetään hybriditilaisuutena koronatilanteen sen salliessa.

Paikkoja kokoustilassa on rajoitetusti, joten jokaisesta neuvostosta on paikan päällä Helsingissä tilaa 1-2 edustajalle / kunnallinen neuvosto ilmoittautumisjärjestyksessä. Tapahtumapaikka on esteetön. Virtuaalisille osallistujille ei sen sijaan ole määrärajoitetta. Tilaisuuteen ovat lämpimästi tervetulleita kaikki kunnallisten ja hyvinvointialueiden vammaisneuvostojen jäsenet.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marjo-Kaisa Konttinen, osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi

Vammaisneuvosto päättää

  • edustajansa Vammaisneuvostopäivässä 2022.

Päätös

Vammaisneuvosto päätti

  • että Jukka Keränen osallistuu Vammaisneuvostopäivään 2022 paikan päällä.