Kunnanhallitus, kokous 28.3.2022

§ 116 Tekninen lautakunta, vuoden 2021 toimintakertomus

TUUDno-2022-428

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Jussi Rantala, talous- ja asiakaspalvelupäällikkö, jussi.rantala@tuusula.fi

Perustelut

Perustelut

Toimintakertomuksen tehtävänä on selvittää, kuinka valtuuston asettamat taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet (kuntastrategian valtuustokauden tavoitteet ja niistä johdetut vuositavoitteet ja toimenpiteet) ovat toteutuneet. Se koostuu olennaisista tapahtumista toiminnassa ja kokonaistalouden kehityksestä sekä talousarvion toteutumisvertailusta. Toimintakertomuksessa esitetään tiedot myös olennaisista toimintaan vaikuttavista muutoksista, ja tapahtumista tilikaudelta ja sen päättymisen jälkeen. Omana kohtanaan annetaan selonteko olennaisista määrärahan ylityksistä. Näiden lisäksi esitetään arvio todennäköisestä tulevasta kehityksestä erityisesti talouden näkökulmasta.

Teknisen lautakunnan toimintakertomus vuodelta 2021 on liitteenä. Palvelualueiden toiminnan kuvaus esitetään kuten talousarviossa.

 

Käyttötalous ajalla 1.1. – 31.12.2021

Teknisen lautakunnan alaisen toiminnan toimintatuotoiksi vahvistettiin vuoden 2021 muutetussa käyttösuunnitelmassa 24,5 M€. Vuoden 2021 toteutuneet toimintatuotot olivat 24,2 M€, mikä alitti muutetun käyttösuunnitelman 0,3 M€ (1,4%). Alitus johtui sisäisten vuokratuottojen jäämisestä alle talousarvion, tämä johtui lähinnä Kirkonkylän koulun jäämisestä pois käytöstä.

Teknisen lautakunnan alaisen toiminnan toimintakuluiksi vahvistettiin vuoden 2021 muutetussa käyttösuunnitelmassa 24,5 M€. Vuoden 2021 toteutuneet toimintakulut olivat 24,6 M€, joten kulut ylittivät käyttösuunnitelman tason 0,1 M€ (0,4%). Toteutuneet kulut olivat täten hyvin lähellä talousarvion tasoa.

Ehdotus

Esittelijä

Petri Juhola, yhdyskuntatekniikan päällikkö, petri.juhola@tuusula.fi

Tekninen lautakunta päättää hyväksyä teknisen lautakunnan alaisen toiminnan toimintakertomuksen vuodelta 2021

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Anni Hammarberg, taloussihteeri, anni.hammarberg@tuusula.fi

Ehdotus

Esittelijä

  • Kalle Ikkelä, pormestari, kalle.ikkela@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • hyväksyä teknisen lautakunnan käyttösuunnitelman toteumaseurannan vuodelta 2021.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

tekninen lautakunta, talouden ohjaus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.