Kunnanhallitus, kokous 21.3.2022

§ 100 Laakso Teemu, eron myöntäminen kehittämisjohtajan virasta ja viran julistaminen haettavaksi

TUUDno-2022-557

Valmistelija

  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunnan kehittämisjohtaja Teemu Laakso on tehnyt 14.3.2022 irtisanoutumisilmoituksen ja pyytää eroa virastaan 11.4.2022 lukien. 
Tuusulan kunnan hallintosäännön 6 luvun 36 §:n (toimivalta henkilöstöasioissa) nojalla kunnanhallitus päättää kehittämisjohtajan viran haettavaksi julistamisesta ja valitsee palvelualuepäällikkönä toimivan kehittämisjohtajan. Tuusulan kunnan hallintosäännön 3 luvun § 18 mukaisesti palvelualuepäällikkönä kehittämisjohtaja vastaa palvelualueen toiminnasta ja taloudesta sekä johtaa ja kehittää toimintaa toimialuejohtajan alaisuudessa. 

Virkaa täytettäessä tulee ottaa huomioon tasa-arvolain säännökset ja kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 12§:n syrjintäkielto sekä perustuslaissa säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.
Viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto sekä useamman vuoden kokemus vastaavista kehittämistehtävistä. 
Tehtävän palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan. Hakija voi esittää palkkatoivomuksensa.

Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 4 §:n mukaan virkasuhteeseen ottaminen edellyttää julkista hakumenettelyä. Hakuaika on vähintään 14 kalenteripäivää siitä, kun ilmoitus on julkaistu kuntalain 108 §:ssä säädetyllä tavalla. Hakuajaksi esitetään 22.3.-10.4.2022. 

Työpaikkailmoituksen laatimisesta ja tarkemmasta rekrytointitavasta päättää kansliapäällikkö yhdessä talousjohtajan ja henkilöstöjohtajan kanssa. Pormestari, apulaispormestarit ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja osallistuisivat kärkijoukon haastatteluihin. Valinnasta päättää kunnanhallitus.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kalle Ikkelä, pormestari, kalle.ikkela@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • myöntää Teemu Laaksolle eron kehittämisjohtajan virasta 11.4.2022 alkaen
  • julistaa kehittämisjohtajan viran haettavaksi
  • viran kelpoisuusehdoksi määritetään ylempi korkeakoulututkinto sekä useamman vuoden kokemus vastaavista kehittämistehtävistä
  • julkaista viran haettavaksi kunnan verkkopalveluissa sekä työvoimahallinnon verkkopalvelussa ja muissa erikseen valittavissa kanavissa
  • valtuuttaa kansliapäällikön päättämään tarkemmin viranhakuprosessista.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Laakso Teemu, henkilöstöpalvelut

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.