Kuntakehityslautakunta, kokous 9.3.2022

§ 21 Kuntakehityslautakunta, vuoden 2021 toimintakertomus

TUUDno-2022-426

Valmistelija

  • Jussi Rantala, talous- ja asiakaspalvelupäällikkö, jussi.rantala@tuusula.fi

Perustelut

Perustelut

Toimintakertomuksen tehtävänä on selvittää, kuinka valtuuston asettamat taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet (kuntastrategian valtuustokauden tavoitteet ja niistä johdetut vuositavoitteet ja toimenpiteet) ovat toteutuneet. Se koostuu olennaisista tapahtumista toiminnassa ja kokonaistalouden kehityksestä sekä talousarvion toteutumisvertailusta. Toimintakertomuksessa esitetään tiedot myös olennaisista toimintaan vaikuttavista muutoksista, ja tapahtumista tilikaudelta ja sen päättymisen jälkeen. Omana kohtanaan annetaan selonteko olennaisista määrärahan ylityksistä. Näiden lisäksi esitetään arvio todennäköisestä tulevasta kehityksestä erityisesti talouden näkökulmasta.

Kuntakehityslautakunnan toimintakertomus vuodelta 2021 on liitteenä. Palvelualueiden toiminnan kuvaus esitetään kuten talousarviossa.

 

Käyttötalous ajalla 1.1. – 31.12.2021

Kuntakehityslautakunnan alaisen toiminnan toimintatuotoiksi vahvistettiin vuoden 2021 muutetussa käyttösuunnitelmassa 6,4 M€. Vuoden 2021 toteutuneet toimintatuotot ovat 7,1 M€ (ilman tonttien myyntivoittoja), mikä ylittää muutetun käyttösuunnitelman 0,7 M€. Merkittävin tähän vaikuttanut tekijä oli rakennusvalvonta-  ja tarkastusmaksujen 0,4 M€ ylitys.

Kuntakehityslautakunnan alaisen toiminnan toimintakuluiksi vahvistettiin vuoden 2021 muutetussa käyttösuunnitelmassa 7,9 M€. Vuoden 2021 toteutuneet toimintakulut ovat 7,4 M€, joten kulut alittivat käyttösuunnitelman tason 0,5 M€. Merkittävimmät alitukset olivat henkilöstökulujen sekä asiantuntijapalveluiden osalta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heikki Lonka, kuntakehitysjohtaja, heikki.lonka@tuusula.fi

Kuntakehityslautakunta päättää hyväksyä kuntakehityslautakunnan alaisen toiminnan toimintakertomuksen vuodelta 2021

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

taloushallinto

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.