Konsernijaosto, kokous 31.1.2022

§ 4 Kiinteistö Oy Lahelankankaan toimitalo, omistajapoliittinen linjaus

TUUDno-2022-209

Valmistelija

  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Perustelut

Kiinteistö Oy Lahelankankaan toimitalo ("Yhtiö") on Tuusulan kunnan 100 % omistuksessa. Yhtiön tarkoituksena on omistaa ja hallita Tuusulan Lahelassa sijaitsevaa rakennusta, jossa toimii Lahelan tertun päiväkoti sekä nuorisotiloja. Kunta osti seurakunnan omistuksen yhtiöstä kesällä 2021. Kunnan vuokratontilla sijaitsevan rakennuksen bruttopinta-ala on 1 744 brm2. Rakennus on valmistunut vuonna 2004. Yhtiön talous on kunnossa, eikä sillä ole korollista velkaa. 

Yhtiön tiloissa on tarkoitus toteuttaa vuoden 2022 aikana muutos- ja korjaustöitä entisten seurakuntatilojen muuttamiseksi päiväkotikäyttöön. Hankkeen kustannusarvio on noin 0,8 milj. euroa. Hanke on tarkoitus alkuvaiheessa rahoittaa kunnalta otettavalla lyhytaikaisella lainalla. 

Palveluverkkosuunnitelmaa laadittaessa Lahelan tertun päiväkoti on sisällytetty säilytettävään varhaiskasvatuksen palveluverkkoon. Perusteina ovat Lahelan tertun hyvä sijainti ja kunto sekä lähialueen kasvava väestöpohja.

Kunnan ei ole tarkoituksenmukaista omistaa yksittäistä päiväkotikiinteistöä osakeyhtiön kautta, nyt kun kunnan omistus on noussut 100 %:iin. Muuttuneen omistuksen sekä tehokkaan kiinteistön ylläpidon näkökulmasta on tarkoituksenmukaista, että Yhtiö purettaisiin vapaaehtoisen selvitystilamenettelyn kautta ja sen toiminnot yhdistetään osaksi Tuusulan kunnan tilapalveluiden toimintoja.

Ehdotus

Esittelijä

  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Konsernijaosto päättää

  • antaa omistajapoliittisena ohjeenaan, että kunta voi ryhtyä valmistelemaan Kiinteistö Oy Lahelankankaan toimitalon purkamista vapaaehtoisella selvitystilamenettelyllä ja toimintojen liittämistä osaksi kunnan toimintoja. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Talousjohtaja Markku Vehmas selosti asiaa kokouksessa.

Tiedoksi

talouden ohjaus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.