Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta, kokous 26.10.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 63 Sulan työpaikka-alue III, asemakaava ja asemakaavan muutos kaava nro 3618, hyte-lautakunnan lausunto

TUUDno-2021-605

Valmistelija

  • Marjo-Kaisa Konttinen, osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi
  • Heidi Hagman, kehittämispäällikkö, heidi.hagman@tuusula.fi

Perustelut

Kunnanhallitus on 20.9.2021 § 350 päättänyt asettaa Sulan työpaikka-alue III, asemakaava ja asemakaavan muutosehdotuksen, KAAVA NRO 3618 MRA 27 §:n mukaisesti nähtäville ja pyytää ehdotuksesta tarvittavat lausunnot. Ehdotus on nähtävillä 30.9.-1.11.2021 välisenä aikana. Lausunto pyydetään toimittamaan viimeistään 1.11.2021.

Asemakaavalla laajennetaan Sulan nykyistä työpaikka-aluetta. Kaavaratkaisulla alueelle muodostuu uusia teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueita sekä yksi liikerakennusten korttelialue Sulantien ja Tuusulan itäväylän risteykseen. Kaava-alueen pinta-ala on n. 54,6 ha. Asemakaavan kokonaisrakennusoikeus on noin 141 500 k-m2, josta 10 000 k-m2 on osoitettu liikerakennusten korttelialueella. Työpaikkakortteleiden rakennusoikeus on osoitettu tehokkuusluvulla e=0.4. Asemakaavoitus on käynnistynyt maanomistajien aloitteesta ja tullut vireille 11.2.2015.

Asemakaavasta laadittiin kaksi kaavaluonnosta, jotka olivat nähtävillä alkuvuodesta 2017. Asemakaavaehdotus on hyväksytty kuntakehityslautakunnassa 20.12.2017, jolloin jatkosuunnittelun pohjaksi valittiin luonnosvaihtoehto 1. Tämän jälkeen asemakaava jäi maankäyttösopimusneuvottelujen ajaksi neuvottelutauolle ja sittemmin kaava jaettiin kolmeen osaan. Ensimmäisenä valmistelussa eteni Sulan työpaikka-alueen asemakaava I (3613), joka sai lainvoiman 9.12.2020 ja toisena Sulan työpaikka-alueen asemakaava II (3617), joka sai lainvoiman 22.9.2021. Viimeisimmän ja nyt vireillä olen asemakaavan nimi on Sulan työpaikka-alue III (3618). Kaava-alue on pääosin yksityisessä omistuksessa. Maanomistajien kanssa on laadittu maankäyttösopimukset.

Asemakaavan ja asemakaavan muutoksen tavoitteena on suunnitella Sulan työpaikka-alueen laajentaminen yhtenä toiminnallisena kokonaisuutena huomioiden alueen keskeinen sijainti keskustaaja-marakenteen eteläisenä jatkeena ja osana Tuusulan itäväylän tieympäristöä. Alueen rakentaminen täydentää tarkoituksenmukaisesti Hyrylän nykyistä yhdyskuntarakennetta. 

 

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan lausunto

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta katsoo, ettei Sulan nykyistä työpaikka-aluetta laajentavalle asemakaavalle ole esteitä. Asemakaavalla mahdollistetaan uusien työpaikkojen luominen alueelle, mikä on linjassa myös uuden kuntastrategian tavoitteiden kanssa. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Heidi Hagman, kehittämispäällikkö, heidi.hagman@tuusula.fi

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta päättää

  • antaa asiaselostuksen mukaisen lausunnon. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.