Veteraanitoimikunta, kokous 15.10.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Veteraanien tilannekatsaus

TUUDno-2021-2212

Perustelut

Käydään läpi veteraanien tilannetta Tuusulassa. Keusoten asiakasvastaava Niina Nousiainen ja Tuusulan veteraanijärjestöjen edustajat esittelevät asiaa.

Käydään läpi myös puolisoiden ja leskien tilanne. Veteraanijärjestön edustaja Leena Jäntti ja talouspäällikkö Heli Hippeläinen.

Päätös

Niina Nousiainen lähetti kokoukseen seuraavan viestin: yhtä veteraania lukuun ottamatta kaikille veteraaneille on tänä vuonna tehty uudet palvelutarpeen arvioinnit Keusoten toimesta ja palvelut ovat ajan tasalla. Tunnuksen omaavia veteraaneja on Tuusulassa 10, joista 5 asuu hoivakodissa. Sotainvalideja on 6, heistä kotona asuu 5. Erityisryhmäläisiä 3, joista 1 asuu hoivakodissa.
    
Puheenjohtaja Antti Simola totesi, että veteraanijärjestöt ovat tyytyväisiä valtion ja kunnan asioiden hoitoon veteraanien osalta. Valtakunnallinen taso eli Tammenlehvän Perinneliitto valmistautuu ottamaan perinneyhdistyksiä vastaan vuonna 2023. Siihen mennessä olisi hyvä yhdistää veteraaniyhdistysten toimintaa, mm. yhteisellä tapahtumakalenterilla.  

Tuula Lind kertoi, että palveluseteleitä on käytetty vähemmän tänä kuin viime syksynä. Jos palvelusetelin käyttäjä kuolee, käyttämättömät palvelusetelit hävitetään. 
 


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.