Konsernijaosto, kokous 27.9.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 45 Tuusulan Jäähalli Oy:n yhtiöjärjestyksen muuttaminen

TUUDno-2021-2092

Valmistelija

  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Perustelut

Perustelut

Tuusulan kunnanhallitus päätti kokouksissaan 6.4.2021 ja 7.6.2021 Tuusulan Jäähalli Oy:n (jäljempänä ”Yhtiö”) vähemmistöomistajien osakkeiden ostamisesta kunnalle. Kunta on ostanut kesän aikana Tuuskiekko ry:n sekä Tuusulan Ringette ry:n osakkeet, omistaen tällä hetkellä 97,2% Yhtiön osakkeista. Tuusulan Luistelijat ry:n kanssa (omistus 2,8 %) on sovittu osakekaupan tekemisestä alkusyksyn aikana.

Yhtiön hallituksessa on tällä hetkellä seitsemän Tuusulan kunnan nimeämää jäsentä, joista yksi on puheenjohtaja. Lisäksi hallitukseen kuluu yksi Tuusulan Ringeten ja Tuusulan Luistelijoiden yhdessä nimeämä jäsen. Kunnan 97,2 prosentin omistusosuudella kunta voi nimetä ja yhtiökokous valita koko hallituksen kunnan esityksen mukaisesti.

Kunnanhallituksen konsernijaoston on määrä nimetä kokouksessaan 27.9.2021 Yhtiön hallitukseen 3–5 jäsentä. Yhtiön nykyisen yhtiöjärjestyksen 5 §:ssä todetaan, että yhtiöllä on hallitus, johon kuuluu kahdeksan varsinaista jäsentä. Hallituksen kokoonpanoa on tarkoituksenmukaista supistaa ja yhtiöjärjestystä muuttaa vastaavasti. Muutos esitetään tehtäväksi muodossa:

”Yhtiöllä on hallitus, johon kuuluu kolmesta viiteen varsinaista jäsentä.

Yhtiökokous valitsee hallituksen puheenjohtajan.”

Samassa yhteydessä on tarkoitus lisäksi muuttaa yhtiöjärjestystä seuraavasti:

Toimiala

Muutetaan Yhtiön toimialaa, uusi muotoilu:

Yhtiön toimialana on hallita Tuusulan kunnalta vuokrattua tonttia Hyrylän urheilukeskuksessa, omistaa ja hallita alueella olevia jäähalleja mahdollisine huoltorakennelmineen ja vuokrata halleista harjoitus- ja pelivuoroja sekä muita tiloja. Yhtiö voi järjestää tapahtumia jäähalleissa sekä harjoittaa muuta tiloihin soveltuvaa liiketoimintaa.

Osakepääoma

Poistetaan määräys vähimmäisosakepääomasta ja enimmäispääomasta.

Poistetaan määräys osakkeen nimellisarvosta.

Muutetaan osakesarjoja siten, että yhtiöllä on jatkossa yksi osakesarja kahden osakesarjan sijaan.

Hallitus

Poistetaan vaatimus määräenemmistöstä hallituksen päätöksenteossa.

Prokurat

Muutetaan prokura-lauseke muotoon:

”Hallitus voi antaa nimetylle henkilölle prokuran tai oikeuden yhtiön edustamiseen.”

Kokouskutsu

Täsmennetään kokouskutsua koskevan lausekkeen kieliasua:

”Kutsu yhtiökokoukseen on toimitettava osakkeenomistajille aikaisintaan kahdeksan (8) viikkoa ja viimeistään (1) viikko ennen kokousta, yhtiön osakeluetteloon merkittyihin osoitteisiin postitetuilla kirjeillä tai sähköposteilla.”

Lunastuslauseke

Poistetaan lunastuslauseke yhtiöjärjestyksestä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Markku Vehmas, talousjohtaja, markku.vehmas@tuusula.fi

Konsernijaosto päättää

  • ohjeistaa kunnan edustajaa hyväksymään Yhtiön yhtiöjärjestyksen muutokset Tuusulan Jäähalli Oy:n ylimääräisessä yhtiökokouksessa edellä kuvatun mukaisesti.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.