Ikäihmisten neuvosto, kokous 31.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 32 Keskusteluasiat

Valmistelija

  • Marjo-Kaisa Konttinen, osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi

Perustelut

  • Ikäihmisten neuvoston lounas 10.6. klo 13
  • Puistokylä, asemakaava nro 3589, osallistumis- ja arviointisuunnitelma, lausunto

    Puistokylän asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on päivitetty. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 29.4 - 31.8.2021. Kasvu ja ympäristö/kaavoitus pyytää ikäihmisten neuvostolta lausuntoa Puistokylän asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Lausunto pyydetään toimittamaan 31.8.2021 mennessä

    Suunnittelun tavoitteet ja suunnittelualue 

    Puustellinmetsän eteläpuolelle sijoittuvalle alueelle suunnitellaan monipuolista asuinaluetta, jonka sekoitettu rakenne vaihtelee kerrostaloista kytkettyihin pientaloihin ja erillispientaloihin. Alueen toteuttaminen edellyttää katuyhteyden rakentamista Fallbackantielle alueen kytkemiseksi Tuusulanväylään.

    Suunnittelualue sijaitsee Etelä-Tuusulassa, Rykmentinpuistossa. Suunnittelualue rajautuu pohjoisosassa Puustellinmetsään, lännessä urheilukeskukseen ja etelässä Palkkitien teollisuusalueeseen. Suunnittelualueen itäpuolinen alue on asemakaavoittamatonta luonnontilaista metsäaluetta. Suunnittelualueen pinta-ala on noin 30 ha. Alueen rajausta voidaan vielä muuttaa suunnittelutyön edetessä.

    Suunnittelun taustatietoa

    Alue on maastonmuodoiltaan melko tasaista hiekkakangasta ja talousmetsää. Alue on toiminut aikaisemmin varuskunnan harjoitusalueena, johon on sijoittunut harjoitusalueen lisäksi ampumarata. Ampumaradan maaperä on myöhemmin kunnostettu. Alueen länsireunalla sijaitsee vanha ortodoksihautausmaa. Varuskunnan toiminnan lakattua alue on ollut vilkkaassa virkistyskäytössä. Alueelle on laadittu vuonna 2019 reittisuunnitelma, jonka tavoitteena on luoda pohja monipuolisen ja houkuttelevan reittiverkoston saamiseksi. Virkistysmahdollisuuksia tarjoaa polku-ja latuverkoston lisäksi frisbeegolf-rata, jolle kunta on myöntänyt maa-alueen käyttöoikeuden 31.10.2022 saakka. 

    Suunnittelualue on kokonaisuudessaan kunnan omistuksessa ja asemakaavoittamaton. Puistokylän asemakaava on merkitty kaavoituksen työohjelmaan vuodelle 2021.

Ehdotus

Ikäihmisten neuvosto päättää

  • mennä yhteiselle lounaalle 10.6. klo 13 Gustavelundiin.
  • keskustella lausunnon antamisesta Puistokylän asemakaava nro 3589, osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. 

Päätös

Ikäihmisten neuvosto päätti

  • mennä yhteiselle lounaalle 10.6. klo 13 Gustavelundiin
  • että Tuulikki Petäjäniemi esittelee Hyte-Allianssin kokouksessa 29.9. iknen 29.3. §15 hyväksymät eläkeläisjärjestöjen toiminnan vahvuudet ikäihmisten hyvinvoinnin edistämisessä
  • kokoontua elokuussa ja antaa silloin lausunnon Puistokylän asemakaava nro 3589 osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta.