Tarkastuslautakunta, kokous 26.4.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 39 Muut asiat

Perustelut

Mirka Kovalainen esitti, että tarkastuslautakunta selvittää seuraavia kysymyksiä liittyen Kirkonkylän koulun tilanteeseen:

Kirkonkylän koulun strategisessa kehittämissuunnitelmassa (kiinteistöselvitys 18.3.2019) sekä hankesuunnitelmassa kerrotaan, että väistötiloja voidaan käyttää rakentamisen ajan ja ne sijoitetaan koulun tontille. Tänä keväänä on tapahtunut jotain eivätkä väistötilat ja oppilaat voikaan enää uudessa suunnitelmassa olla koulun alueella vaikka eri vaihtoehdoissa tämän piti onnistua. Vuosiluokkien 1.-3. osalta parakit pitäisi nyt siirtää "jonnekin" ja vuosiluokat 4.-6. sijoittaa kauemmas kouluihin, mm. Nahkelaan ja jopa Vanhankylän kouluun asti. Avointa tietoa ja dokumentteja asiasta ei tunnu löytyvän. Mistä osoitetaan rahat parakkien siirroille (puhutaan varmasti 6-numeroisista lukemista)? Entä koulukyytien kustannuksiin? Miksi tämä tilanne selvisi vasta nyt? Koska tilanteen muutos selvisi ja koska siitä tiedotettiin vanhempia? Onko tämä päätös linjassa valtuuston päätöksen kanssa ja onko se valmisteltu valtuustolle asianmukaisesti?

Lautakunta hyväksyy Kovalaisen ehdotuksen ja päättää kutsua Harri Lipastin 18.5. pidettävään kokoukseen keskustelemaan asiasta.

Tarkastuslautakunta päätti pitää seuraavat kokouksensa:

  • 4.5.2021 klo 18
  • 18.5.2021 klo 18.

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.