Keskusvaalilautakunta, kokous 12.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 32 Vaaliasiakirjojen hyväksyminen

TUUDno-2020-2331

Valmistelija

  • Tuula Hyttinen, vs. hallintojohtaja, tuula.hyttinen@tuusula.fi

Perustelut

Vaalilain 39.1 §:n mukaan määräaikana saapuneet ehdokashakemukset niihin liitettyine asiakirjoineen käsitellään uudelleen 32. päivänä ennen vaalipäivää pidettävässä kokouksessa. Samalla tehdään päätökset ehdokashakemusten sekä vaaliliittoa ja yhteislistaa koskevien ilmoitusten johdosta.

Vaalilain 39.2 §:n mukaan ne määräaikana perille toimitetut ehdokashakemukset sekä ilmoitukset vaaliliitosta sekä yhteislistasta, joita vastaan huomautuksia ei ole tehty, on hyväksyttävä.Keskusvaalilautakunta on kokouksessaan 10.5.2021 § 28 todennut, ettei ehdokashakemuksissa ole huomautettavaa.

Vaaliasiamiehillä oli oikeus keskiviikkoon 12.5. klo 16.00 asti täydentää ehdokashakemuksia. Vaaliasiamiehillä oli oikeus mm. tehdä ehdokkaiden nimeä, arvoa tai ammattia koskevia tarkistuksia riippumatta siitä, onko annettu huomautus oikaisun tekemiseksi tai ei. 
Kansallinen Kokoomus r.p:n vaaliasiamies Pekka Ruotsalainen on täydentänyt ehdokas Eemi Vaherlehdon ammatiksi ja arvoksi ehdokashakemuksessa olleen opiskelijan lisäksi yrittäjän eli täydennyksen jälkeen Vaherlehdon arvo ja ammatti on opiskelija, yrittäjä. 

Ehdotus

Keskusvaalilautakunta päättää

  • hyväksyä edellä mainitun täydennyksen Kansallinen Kokoomus r.p:n ehdokashakemukseen
  • hyväksyä kaikki ehdokashakemukset sekä ilmoitukset vaaliliitosta ja yhteislistasta
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.