Vammaisneuvosto, kokous 10.3.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 17 Muut asiat

Valmistelija

  • Marjo-Kaisa Konttinen, osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi

Perustelut

Leikkipuiston puistosuunnitelma

Hyrylän keskustan tuntumaan on suunnittelussa perusparannettava uusi leikkipuisto. Suunnitteluun on osallistunut monipuolisesti eri alan asiantuntijoita ja käyttäjäryhmiä kuten puiston käyttäjiä, päiväkotien ja varhaiskasvatuksen henkilökuntaa sekä kunnossapitäjiä.  

Alustava suunnitelma on kilpailutuksessa välinetoimittajilla. Puiston teemana on alueen linnut ja yksi tuusulalaisten lasten tekemä ehdotus on suuri fasaaniväline boulderointiseinineen. Puisto suunnitellaan mahdollisimman esteettömäksi ja valaistaan valaistussuunnitelman avulla niin, että myös talviaikaan se kutsuisi leikkimään eri ikäisiä kuntalaisia. Puistoon on suunniteltu trampoliineja, taikametsä, motoriikkarata, pienille oma alue keinuineen ja linnunpönttö-hiekkalaatikoineen, ja hiekkalaatikon pohjalle integroidaan löytämis -elementteinä erilaisia symboleita. Pelillisyyttä alueelle tuo Fasaani-peli, joka innostaa etsimään tageja ympäri puistoa. 

Puiston suunnittelua jatketaan kilpailutuksen päätyttyä ja suunnittelun tueksi kaivataan vammaisneuvoston huomioita esteettömyyden toteutumiseksi 
 

Ehdotus

Vammaisneuvosto päättää

  • antaa evästystä puiston esteettömyyden suunnitteluun. 

Päätös

Vammaisneuvosto päätti

  • pyytää puistojen esteettömyyssuunnitteluun mukaan vammaisten lasten perheitä.