Kunnanhallitus, kokous 18.1.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Kesätyöseteli ja kesätyöpaikat kunnan toimipisteissä vuonna 2021

TUUDno-2021-88

Valmistelija

  • Juha Tynjä, vs. henkilöstöjohtaja, juha.tynja@tuusula.fi

Perustelut

1. Kesätyöseteli

Kesätyöseteli voidaan myöntää tuusulalaiselle 15 vuotta v. 2021 täyttävälle nuorelle –20 -vuotiaalle nuorelle. Setelin voi hyödyntää kesätyössä Tuusulassa tai muualla toimivassa yrityksessä, yhdistyksessä tai säätiössä. Yksityishenkilön palveluksessa kesätyöseteliä ei voi käyttää. Nuoren on oltava tuusulalainen sekä kesätyöseteliä haettaessa, että työsuhteen aikana. 

Yhdelle nuorelle voidaan myöntää enintään kaksi (2) kesätyöseteliä. Työllistämisaika on pääsääntöisesti 1.5.–30.9.2021, mutta jos kesätyöseteleitä jää käyttämättä seteliä voi hakea työsuhteeseen myös loka-marraskuun ajalle, kuitenkin siten että maksatus tulee hakea ennen 26.11.2021.
Yhden setelin arvo on 200 euroa. Yhden setelin myöntäminen edellyttää työsuhdetta, jonka aikana työskentelyä kertyy vähintään 30 tuntia ja palkkana maksetaan vähintään 350 euroa. Kahden setelin myöntäminen vähintään 60 tunnin työskentelyä, josta maksetaan palkkaa vähintään 700 euroa, kuitenkin siten, että maksettava palkka on vähintään alalla noudatettavan työehtosopimuksen minimitason mukainen (harjoittelu- tai koululaispalkka on ok, jos TES:ssä nämä määritelty). Palkkaus joko tunti- tai kuukausiperusteinen. Kesätyöseteliä vastaava tuki maksetaan työnantajalle erillistä maksatuslomaketta ja palkkatodistusta vastaan. 

Hakukuulutus kesätyösetelien hakemisesta julkaistaan keskiviikkona 27.1.2021. Kesätyösetelit tulevat haettaviksi maanantaina 8.2.2021. Työnantaja täyttää sähköisesti kesätyösetelihakemuksen www-sivuilla olevan linkin kautta, kun työsuhde on sovittu nuoren kanssa. Hakemus käsitellään kunnan CaseM-asiakirjahallintajärjestelmässä. Kesäseteleitä myönnetään niin kauan, kuin kaikki setelit on jaettu. Jos nuori käyttää kesätyöseteliä, hän ei voi samana vuonna saada Tuusulan kunnan kesätyöpaikkaa. Ne nuoret, jotka hyödyntävät kesätyösetelin, jätetään huomioimatta Tuusulan kunnan kesätyöpaikka-arvonnassa.

Kesätyöseteleitä jaetaan 250 kpl. Hakijat saavat tiedon kesätyösetelin myöntämisestä sähköpostitse kohtuullisen ajan kuluessa kesätyösetelihakemuksen palauttamisesta.

2. Nuorten kesätyöllistäminen kunnan toimipisteisiin

Henkilöstöpalvelut koordinoi kesätyöpaikan kunnan toimipisteissä vähintään 55:lle, tuusulalaiselle, 15-19-vuotiaalle nuorelle. Näistä työpaikoista kolme on tarkoitettu vammaisille nuorille. 

Työpaikat jaetaan kunnan eri toimipaikkoihin ja palveluihin. Osa kesätyöpaikoista on kahden viikon mittaisia ja osa kuukauden mittaisia työsuhteita ja ne sijoittuvat ajalle 7.6.–8.8.2021. Työaika on 6 h/pv, 30 h/vko. Palkka on 14 kalenteripäivän ajalta 350 euroa ja kolmenkymmenen kalenteripäivän ajalta 800 euroa. Hakuaika näihin kesätyöpaikkoihin on 15.2.–14.3.2021.
Tasapuolisuuden vuoksi valinnat kunnan kesätyöpaikkoihin tehdään kahdessa vaiheessa siten, että ensin hakijoiden joukosta arvotaan haastatteluun pääsevät hakijat, ja sen jälkeen työyksiköiden esimiehet haastattelevat heidät ja valitsevat kesätyöntekijät haastateltujen joukosta. Lisäksi kriteerinä on, että aikaisemmin kunnassa kesätyössä olleita ei valita uudelleen, jotta työmahdollisuus voidaan tarjota mahdollisimman monelle nuorelle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä

  • kesätyösetelien käyttöönoton valtuuston myöntämän määrärahan puitteissa edellä kuvatulla tavalla ja julistaa kesätyösetelit haettaviksi viimeistään 26.11.2021 tai niin kauan kuin seteleitä riittää
  • että nuorten kesätyöllistäminen kunnan toimipisteisiin toteutetaan valtuuston myöntämän määrärahan puitteissa edellä kuvatulla tavalla ja että kesätyöpaikkojen haku toteutetaan 15.2.–14.3.2021.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Vs. henkilöstöjohtaja Juha Tynjä oli asiantuntijana kokouksessa.

Tiedoksi

henkilöstöjohtaja, henkilöstönkehittäjä

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.