Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta, kokous 19.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 80 Vuoden tuusulalainen kirjoittaja 2021 -palkintoa varten perustettava palkintoraati

TUUDno-2020-2693

Valmistelija

  • Annastiina Louhisalmi, kirjastotoimenjohtaja, annastiina.louhisalmi@tuusula.fi
  • Ulla Kinnunen, kulttuuri- ja museotoimenjohtaja, ulla.kinnunen@tuusula.fi

Perustelut

Kirjaston kotiseutukokoelma -rahasto on perustettu Raija Helinä Matikan jälkeen jättämästä ja Valtionkonttorin Tuusulan kunnalle luovuttamasta varallisuudesta (Valtionkonttorin päätös 1126/08.02.01/2017 ja Tuusulan kunnanhallitus 19.11.2018 § 402/2018). Rahaston peruspääoma on 54.529,33 euroa.  

Tuusulan kunnanvaltuusto päätti 27.1.2020 § 5 perustaa Kirjaston kotiseutukokoelma -rahaston ja hyväksyä rahaston säännöt. Rahaston säännöissä todetaan, että rahaston varoilla palkitaan vuosittain tuusulalainen kirjoittaja.  

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti rahaston toimintasuunnitelmasta 27.2.2020 § 11. Toimintasuunnitelmassa tarkennettiin palkinnon myöntämisen ehtoja: 

Tuusulalaisten kirjailijoiden ja kirjoittajien vuosittainen palkitseminen (yhteensä n. 15.000 euroa). 

”Vuoden tuusulalainen kirjoittaja”-palkinnon tarkoituksena on kannustaa tuusulalaisia kirjailijoita ja kirjoittajia heidän tärkeässä työssään kirjallisen kulttuurin edistäjinä. Palkinto voidaan myöntää tuusulalaiselle tai Tuusulassa vaikuttaneelle henkilölle, ryhmälle tai yhdistykselle. 

Palkinnon saajasta päättää Tuusulan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta kirjastotoimenjohtajan esityksestä. Palkintoon ei kohdistu hakumenettelyä. Palkinto voidaan myös päättää jättää jakamatta. 

”Vuoden tuusulalainen kirjoittaja” -palkinto sisältää kunniakirjan ja rahapalkinnon. Palkintoja voidaan harkinnan mukaan jakaa yksi tai useampi. 

Palkintosumma on 1000 - 2000 euroa per vuosi (1 – 5 v).” 

Vuoden tuusulalainen kirjoittaja 2021 -palkintoa varten perustetaan palkintoraati, johon kuuluu kirjastotoimenjohtaja Annastiina Louhisalmi, kirjastonhoitaja Sara Kokkonen sekä kaksi kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsentä. Lautakunta valitsee keskuudestaan edustajat palkintoraatiin. Palkintoraati valmistelee esityksen palkinnon saajasta kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnalle. Vuoden tuusulalainen kirjoittaja -palkinnon saaja julkistetaan tasa-arvon ja Minna Canthin päivänä 19.3.2021. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää valita keskuudestaan edustajat (2) palkintoraatiin.

__________

Puheenjohtajan avattua keskustelun, lautakunta päätti yksimielisesti nimetä palkintoraatiin Markus Meckelborgin ja Janne Mellinin.

Päätös

Lautakunta päätti valita keskuudestaan palkintoraatiin Markus Meckelborgin ja Janne Mellinin.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.