Vammaisneuvosto, kokous 14.10.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 26 Ilmoitusasiat

Valmistelija

  • Marjo-Kaisa Konttinen, osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi

Perustelut

Vammaisneuvoston tietoon saatetaan seuraavat ilmoitusluontoiset asiat:

  • Henkilökohtaisen avun hankinnan info-tilaisuus 

    Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä käynnistää henkilökohtaisen avun hankinnan. Hankinnan kohteena on henkilökohtainen apu ostopalveluna.

    Palvelu perustuu vammaispalvelulakiin. Palvelu on tarkoitettu vaikeavammaisille henkilöille, jos henkilö vammansa tai sairautensa takia välttämättä tarvitsee palvelua suoriutuakseen tavanomaisista elämän toiminnoista. Palvelun tarkoituksena on auttaa vaikeavammaista henkilöä toteuttamaan omia valintojaan kotona ja kodin ulkopuolella.

    Hankinnassa pyritään saamaan mahdollisimman monipuolinen valikoima erilaisia henkilökohtaisen avun palveluita Keski-Uudenmaan soten asiakkaiden käyttöön. Tavoitteena on laadukkaiden ja toimivien palvelujen hankki-minen. Asiakkaiden nykyisä avustajasuhteita ei tarvitse lopettaa hankinnan takia. Ne voivat yleensä jatkua, jos ne toimivat hyvin.

    Tilaisuudessa esitellään tulevaa hankintaa ja kuunnellaan palvelun käyttäjien näkemyksiä. Tilaisuuden tarkoituksena on erityisesti palvelun sisältöön ja laatuun liittyvien näkemysten saaminen käyttäjiltä. Näkemyksiä hyödynnetään hankinnan jatkovalmistelussa.

    Infotilaisuus pidetään 4.11.2020 klo 17 – 18.30 videon välityksellä Microsoft Teams-ympäristössä. 
     
  • Kuulumiset Hyte-lautakunnasta
  • Kuulumiset kunnanhallituksesta

Ehdotus

Vammaisneuvosto päättää

  • merkitä ilmoitusasiat tiedoksi. 

Päätös

Vammaisneuvosto päätti

  • että Henkilökohtaisen avun hankinnan info-tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua kokoustila Ostarissa 4.11. klo 17-18.30
  • merkitä ilmoitusasiat tiedoksi.