Ikäihmisten neuvosto, kokous 28.9.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 25 Keskusteluasiat

Valmistelija

  • Marjo-Kaisa Konttinen, osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi

Perustelut

Asukaslehti
Tuusulan kunta on julkaissut vuoden 2019 alusta alkaen asukaslehteä, joka sai nimikilpailussa nimeksi Elämää Tuusulassa. Asukaslehti jaetaan jokaisen kuntalaisen osoitteeseen viranomaisjakeluna. Lehteä löytyy myös kunnan keskitetystä asiakaspalvelusta TuusInfosta ja kirjastoista. Lehti ilmestyy yleensä neljä kertaa vuodessa. Vuonna 2020 lehti ilmestyy viisi kertaa.

Ikäihmisten neuvosto esittää, että Tuusulan asukaslehden toimituskunnalle, että seuraavissa numeroissa olisi eläkeläisyhdistysten/toiminnan esittely yksi per numero. Samoin esitetään, että joka lehdessä olisi oma osio ikäihmisten asioista. 

 

Aropolku, asemakaavan muutos nro 3611

Kuntakehityslautakunta on 16.9.2020 § 97 päättänyt asettaa osallistumis- ja arviointisuunnitelman MRA 27 §:n mukaisesti nähtäville ja pyytää siitä tarvittavat lausunnot 30.10.2020 mennessä. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 1.10.2020 - 30.10.2020.

Vähäisen asemakaavan muutoksen tavoitteena on poistaa Aropolku niminen yleiselle jalankululle varattu tiealue AO-korttelin 32059 ja AOR-korttelin 32074 väliltä ja tarkastella mahdollisuutta yhdistää alue osaksi tontteja. Kaavalla rauhoitetaan liikennettä asuinalueiden läheisyydessä ja samalla korjataan katualueen ja korttelialueiden 32059 sekä 32055 välisiä rajalinjoja Jussilantien alueella sekä Jussilantien ja Jokipellontien risteysalueella.

Ehdotus

Ikäihmisten neuvosto päättää keskustella

  • esittääkö se Tuusulan asukaslehden toimituskunnalle, että seuraavissa numeroissa olisi eläkeläisyhdistysten/toiminnan esittely yksi per numero. Samoin esitetään, että joka lehdessä olisi oma osio ikäihmisten asioista. 
  • tekeekö se lausunnon Aropolku asemakaavan muutos nro 3611.

Päätös

Ikäihmisten neuvosto päätti

  • esittää Tuusulan asukaslehden toimituskunnalle, että seuraavissa numeroissa olisi eläkeläisyhdistysten/toiminnan esittely yksi per numero. Samoin esitetään, että joka lehdessä olisi oma osio ikäihmisten asioista. 
  • olla antamatta lausuntoa Aropolku asemakaavan muutos nro 3611.