Kuntakehityslautakunta, kokous 29.4.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 44 Tuusulan viher- ja virkistysverkoston kehittäminen, KKL

TUUDno-2019-2316

Valmistelija

  • Terhi Wermundsen, kaavasuunnittelija, terhi.wermundsen@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan viher- ja virkistysverkoston kehittäminen

Yhdyskuntarakenne tiivistyy Tuusulassa. Tämä kehitys edellyttää viheralueverkoston tietoista suunnittelua. Viheralueverkosto turvaa luonnon monimuotoisuuden säilymisen ja tarjoaa kuntalaisille monipuolisia virkistäytymismahdollisuuksia. Viher- ja virkistysverkosto käsittää viheralueita, rakennettuja puistoja, urheilupaikkoja, leikkipuistoja, koirapuistoja, puistometsiä, ulkoilupaikkoja, niittyjä, virkistysalueita sekä -reittejä. Työssä linjataan viher- ja virkistysverkoston kehittämisen periaatteet.

Tuusulan viher- ja virkistysverkoston kehittäminen -raportti perustuu Tuusulan viheraluestrategialuonnokseen, kyselyihin sekä luonto- ja maisemaselvityksiin. Raportissa on teemakarttoja eri aiheista ja siinä kerrotaan viheralueiden keskeiset merkitykset ihmisen ja luonnon kannalta, joten työssä huomioidaan ja yhteen sovitetaan useita eri näkökulmia. Päämääränä on varmistaa, että Tuusulassa on riittävästi viheralueita ja -yhteyksiä sekä laadukas viheralueverkosto. Työssä on tunnistettu kunnan vetovoimakohteet. Päämääränä on löytää yhteinen näkemys keskeisistä viheralueista, joita tulee edelleen kehittää. Lisäksi annetaan suunnitteluohjeita ja -ideoita.

Raportti Viher- ja virkistysverkoston kehittäminen viedään kolmeen lautakuntaan: Kuntakehityslautakuntaan, Tekniseen lautakuntaan ja Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakuntaan. Kommenttien perusteella raportti viimeistellään. Tämän jälkeen kunnanhallitus hyväksyy raportin ja asettaa sen nähtäville. Saadun palautteen perusteella laaditaan lopullinen raportti.

Liitteenä: 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Henna Lindström, vs. kaavoituspäällikkö, henna.lindstrom@tuusula.fi

Kuntakehityslautakunta päättää

  • osaltaan hyväksyä liitteenä olevan raportin Viher- ja virkistysverkoston kehittäminen
  • ehdottaa kunnanhallitukselle, että

KUNNANHALLITUS päättää

  • hyväksyä liitteenä olevan raportin Viher- ja virkistysverkoston kehittäminen
  • laittaa nähtäville liitteenä olevan raportin Viher- ja virkistysverkoston kehittäminen.

 

---

Puheenjohtajan avattua asiasta keskustelun teki Liisa Sorri muutosesityksen Margita Winqvistin kannattamana.  Esityksen mukaan lausunto asiaan olisi saatava myös kasvatus- ja sivistyslautakunnista ennen asian viemistä kunnanhallitukseen. Puheenjohtaja esitti asian jättämistä pöydälle.
 

Päätös

Kuntakehityslautakunta päätti jättää asian pöydälle.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.