Kunnanhallitus, kokous 2.3.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 74 Neste Markkinointi Oy, yritystontin vuokraus, 858-15-5721-1, Puustellinmetsä

TUUDno-2019-2414

Valmistelija

  • Timo Mattila, maankäyttöneuvottelija, timo.mattila@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunta järjesti tontinluovutuskilpailun 17.1.2019–6.2.2019 välisenä aikana, jonka tarkoituksena oli löytää tontille houkutteleva ja vetovoimainen tulevaisuuteen katsova huoltoasema. Tontti on myös osa Asuntomessut Tuusulassa 2020 -tapahtumaa. Neste Markkinointi Oy valittiin kilpailun voittajaksi ja tontista tehtiin kuntakehitysjohtajan varauspäätös 15.3.2019 (§ 19 / 2019-349). Nesteen voittajaehdotuksen pääteemat olivat uusiutuvat, vaihtoehtoiset ja puhtaat liikenteen polttoaineet, automatisoidut ja digitaalisuuteen perustuvat asiakaspalvelut, kumppanien tarjoamat lisäpalvelut ja liikepaikan muuntojoustavuus.

Vuokra-alue on noin 3 045 m²:n suuruinen kiinteistö 858-15-5721-1.

Vuokra-alue on osoitettu Puustellinmetsän lainvoimaisessa asemakaavassa (#3558) liikerakennusten korttelialueeksi, jolla polttoaineen jakelu on sallittu (KLH). Korttelialueelle saa rakentaa korkeintaan 200 m²:n kokoisen päivittäistavaramyymälän. Vuokra-alueella on rakennusoikeutta 700 k-m².

Perusvuokra on 14 000 euroa / vuosi. Vuokra perustuu Tuusulan kunnanvaltuuston päätökseen 11.03.2019 (§ 22) tontin hinnasta sekä päätökseen 13.11.2017 (§ 196) yritystonttien 8 %:n vuokrausprosentista.

Vuokra-ajaksi on neuvoteltu 15 vuotta siitä lukien kun maanvuokrasopimus on allekirjoitettu.

Neste Markkinointi Oy on pyytänyt maanvuokrauspäätöksen yhteydessä kunnalta myös oikeutta yhteen alivuokraukseen tontille. Alivuokrausoikeutta pyydetään Suomen Kaasuenergia Oy:lle, joka toteuttaa tontin kokonaisuuteen henkilöautojen kaasunjakeluaseman.

Ehdotus

Esittelijä

  • Arto Lindberg, pormestari, arto.lindberg@tuusula.fi

Kunnanhallitus päättää

  • että Tuusulan kunta vuokraa Neste Markkinointi Oy:lle (1626490-8) noin 3 045 m²:n suuruisen kiinteistön 858-15-5721-1 liitteenä olevan maanvuokrasopimusluonnoksen mukaisin ehdoin
  • hyväksyä liitteenä olevan maanvuokrasopimuksenluonnoksen ja oikeuttaa maankäyttöpäällikön tarvittaessa tekemään maanvuokrasopimukseen pieniä/teknisluonteisia tarkistuksia ja allekirjoituksellaan hyväksymään lopullisen maanvuokrasopimuksen.
  • että maanvuokrasopimus tulee allekirjoittaa 31.5.2020 mennessä tämän päätöksen lainvoimaisuudesta. Jos sopimusta ei ole tähän mennessä allekirjoitettu, tämä päätös raukeaa
  • myöntää Neste Markkinointi Oy:lle oikeuden alivuokrata tonttia tai sen osaa Suomen Kaasuenergia Oy:lle (2812543-8) ja, että kaikista sopimusvelvotteista kuntaa kohtaan vastaa Neste Markkinointi Oy
  • myöntää maankäyttöpäällikölle oikeuden päättää ja allekirjoittaa mahdolliset uudet alivuokraussopimukset tälle tontille.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Neste Markkinointi Oy, maankäyttö, vt. kuntakehitysjohtaja, elinvoimajohtaja, Rykmentinpuiston ohjelmapäällikkö, Rykmentinpuiston projektipäällikkö, taloushallinto/Hippeläinen, talouspalvelut/Rossi (laskutus)

Muutoksenhaku

Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon, ei lueta määräaikaan.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon haetaan muutosta
- miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
- perusteet, joilla muutosta vaaditaan
- muutoksenhakijan nimi ja kotikunta
- postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset muutoksenhakijalle voidaan toimittaa.
Jos oikaisuvaatimuksen tekijän puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä, kirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Asiamiehen, ellei tämä ole asianajaja tai julkinen oikeusavustaja, on liitettävä oikaisuvaatimuskirjelmään valtakirja.
Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset oikaisuvaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.
Oikaisuvaatimuksen tekijän, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava oikaisuvaatimuskirjelmä. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen
Oikaisuvaatimus on toimitettava Tuusulan kunnalle virka-aikana ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä henkilökohtaisesti tai asiamiehen välityksellä postitse, sähköpostilla tai telefaxilla, käyttäen alla olevia yhteystietoja:
Tuusulan kunta, kirjaamo
Osoite: Hyryläntie 16, PL 60, 04301 Tuusula
Sähköposti: kirjaamo@tuusula.fi
Puh. vaihde: 09 87 181