Vammaisneuvosto, kokous 16.10.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 49 Vammaisneuvosto 2019 - 2021, toimintasuunnitelma ja toiminnan kehittäminen

TUUDno-2019-872

Valmistelija

  • Heidi Hagman, kehittämispäällikkö, heidi.hagman@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan vammaisneuvosto on kunnanhallituksen nimeämä kunnan ja sen alueella toimivien vammaisten ihmisten, heidän omaistensa ja vammaisjärjestöjen yhteistyöelin, joka vaikuttaa vammaisten kuntalaisten elinoloja ja hyvinvointia koskevaan palveluiden ja toimintojen
suunnitteluun, kehittämiseen ja toteuttamiseen kunnan alueella. Vammaisneuvosto on puolueeton ja riippumaton eikä aja yksittäisen
vammaisjärjestön asioita. Vammaisneuvoston toimintaan varataan vuosittain määräraha kunnan talousarviossa. Kunnanhallitus on nimennyt vammaisneuvoston toimikaudeksi 1.6.2019-31.5.2021.

Kunnan tavoitteena on kehittää kunnassa toimivien neuvoston toimintaa vuoden 2019 aikana. Tarkoituksena on ottaa neuvostoja mukaan varhaisemmassa vaiheessa asioiden valmisteluun ja lisätä neuvostojen toiminnan vaikuttavuutta. Kunnanhallitus päätti 3.6.2019, neuvostojen toimintasäännöistä päättäessään, edellyttää, että neuvostojen osallisuus varmistetaan valmistelussa olevissa keskeisissä asioissa ja lausuntoja annettaessa.

Tuusulassa toimivat neuvostot pitivät yhteiskokouksen 26.9., jossa mietittiin neuvostojen toiminnan kehittämistä ja vaikuttavuuden lisäämistä.  Vammaisneuvosto käynnisti toimintasuunnitelman laadinnan edellisessä kokouksessaan.
 

Ehdotus

Esittelijä

  • Heidi Hagman, kehittämispäällikkö, heidi.hagman@tuusula.fi

Vammaisneuvosto päättää

  • laatia toimintasuunnitelman
  • sopia tapahtumiin/kokouksiin/seminaareihin osallistumisesta

Päätös

Vammaisneuvosto päätti

  • pitäytyä edellisessä kokouksessa suunnitellussa toimintasuunnitelmassa
  • puheenjohtaja osallistuu Vammaisneuvostopäiville 27.-28.11.2019.