Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta, kokous 26.2.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 2019 Tuusulan Veden tilinpäätös ja toimintakertomus

TUUDno-2020-307

Valmistelija

  • Jukka Sahlakari, liikelaitoksen johtaja, jukka.sahlakari@tuusula.fi

Perustelut

Johtokunnan on laadittava tilikaudelta erillistilinpäätös ja annettava se tilintarkastajien tarkastettavaksi sekä saatettava se kunnanhallituksen käsiteltäväksi.
Tilinpäätökseen kuuluvat tase, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja niiden liitteenä olevat tiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus.
Tilinpäätöksen tulee antaa oikeat ja riittävät tiedot liikelaitoksen toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta. Tätä varten tarpeelliset lisätiedot on
ilmoitettava liitetiedoissa. Liikelaitoksen erillistilinpäätös yhdistetään kunnan tilinpäätökseen. Tuusulan vesihuoltoliikelaitoksen tilinpäätöksen allekirjoittavat
johtokunnan jäsenet ja johtaja.

Tuusulan vesihuoltoliikelaitoksen toimintatuotot olivat 7 537 742,19 € ja toimintakulut 3 949 799,30 €. Toimintakate (sitova tavoite) oli 3 626 150,29 €. Toimintakate ylittyi 11,44 % muutettua talousarviota suurempana.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Sahlakari, liikelaitoksen johtaja, jukka.sahlakari@tuusula.fi

Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta päättää

  • hyväksyä Tuusulan vesihuoltoliikelaitoksen vuoden 2019 tilinpäätöksen liiteasiakirjoineen

  • esittää, että tilikauden ylijäämä 1 422 960,08 euroa lisätään Tuusulan vesihuoltoliikelaitoksen omaan pääomaan tilikauden yli-/alijäämätilille

  • esittää, että liikelaitoksen perustamisessa syntynyt ja kohdentamatta jäänyt erä taseessa Muut omat rahastot 3 047 237,52 € siirretään edellisten tilikausien yli- /alijäämätilille.

  • allekirjoittaa vuoden 2019 tilinpäätöksen ja antaa sen kunnanhallitukselle yhdistettäväksi kunnan tilinpäätökseen sekä jättää sen tilintarkastajan tarkastettavaksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

talousjohtaja Markku Vehmas, talouspäällikkö Heli Hippeläinen,  taloussuunnittelija Sanna Senelius-Piiparinen, tilintarkastajat, Kuntapro kirjanpito, Kunnanhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.