Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta, kokous 17.12.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Toimivallan siirtäminen liikelaitoksen johtajalle vahingon- ja haittakorvausasioissa

TUUDno-2019-2539

Valmistelija

  • Satu Lahti, hallintosihteeri, satu.lahti@tuusula.fi

Perustelut

Hallintosäännön mukaisesti 29§  toimivallan edelleen siirtäminen sanontaan, että toimielin ja viranhaltija voi siirtää sille tässä säännössä määrättyä toimivaltaa edelleen alaiselleen viranomaiselle. Se, jolle toimivaltaa on edelleen siirretty, ei voi enää siirtää toimivaltaa edelleen.

Hallintosäännön toimivaltuuksissa kohdassa Tuusulan vesi:  liikelaitoksen johtajalla on toimivalta päättää vahingon - ja haittakorvauksista 20 000€  asti. Tätä suuremmasta summasta päättää liikelaitoksen johtokunta. 

Tuusulan vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalle esitetään toimivallan delegointia siten, että liikelaitoksen johtaja voi hyväksyä vahingon- ja haittakorvauksia 50 000€ asti.

Delegointipyynnön taustalla on lisääntyneet kiinteistövahingot ja niiden korvauskustannusten suuruus. Lisäksi vahinkotapauksiin pitää reakoida pikaisesti, muutamissa päivissä. Aikaisemmin kyseessä on ollut lähinnä haittakorvaukset, jotka on voitu käsitellä nykyisen toimivallan mukaan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jukka Sahlakari, liikelaitoksen johtaja, jukka.sahlakari@tuusula.fi

Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta päättää

  • siirtää toimivaltaansa vahingon- ja haittakorvauksissa liikelaitoksen johtajalle 50 000€ asti.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

taloushallinto

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.