Lapsi- ja perheasiainneuvosto, kokous 18.11.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 36 Ajankohtaiskatsaus Tuusulan maahanmuuttotilanteesta

Valmistelija

  • Marjo-Kaisa Konttinen, osallistuuskoordinaattori, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi

Perustelut

Strategiansa mukaisesti Tuusulan kunta edistää tuusulalaisten hyvinvointia, arjen sujuvuutta, elämän vireyttä ja elämänlaadun paranemista (valtuustokauden tavoite 7.)

Maahanmuuttotyö on vakiintunut osaksi kunnan pysyvää toimintaa.Pakolaistyön tiimin lisäksi koko kunta eri toimialueineen on mukana kotouttamisessa ja pakolaisten vastaanottoryhmä kokoontuu säännöllisesti kunnan sisällä. Samoin asiakastyötä tekevillä on oma verkostonsa, joka kokoontuu maahanmuuttokoordinaattorin johdolla säännöllisesti keskustelemaan ajankohtaisista teemoista.
Tuusulan alueella on aktiivinen vapaaehtoisten ja kolmannen sektorin toimijoiden verkosto. Kunta tekee aktiivista yhteistyötä mm. Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisosastojen kanssa. Myös Tuusulan seurakunta on aktiivisesti mukana kotouttamassa ja koordinoimassa vapaaehtoistoimintaa. Vapaaehtoisille tarjotaan koulutusta ja tukitapaamisia. 

Maahanmuuttokoordinaattori Kristiina Illikainen vierailee kokouksessa kertomassa ajankohtaiskatsauksen Tuusulan maahanmuuttotilanteesta. Lisäksi kokouksessa ovat vierailijoina maahanmuuttaja ja hänen tukihenkilönsä. 

Ehdotus

Lapsi- ja perheasiainneuvosto päättää

  • merkitä Kristiina Illikaisen esityksen tiedoksi. 

Päätös

Lapsi- ja perheasiainneuvosto merkitsi tiedoksi

  • maahanmuuttokoordinaattori Kristiina Illikaisen esityksen  
  • maahanmuuttajien ja heidän tukihenkilöiden kanssa käydyn keskustelun.