Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta, kokous 25.4.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 40 Sivistyksen toimialueen toimintasääntö 1.5.2019 alkaen

TUUDno-2019-800

Valmistelija

  • Ulla Kinnunen, kulttuuri- ja museotoimenjohtaja, ulla.kinnunen@tuusula.fi
  • Risto Kanerva, vapaa-aikapalveluiden päällikkö, risto.kanerva@tuusula.fi
  • Annastiina Louhisalmi, kirjastotoimenjohtaja, annastiina.louhisalmi@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunnan hallintosäännön (Tuusulan kunnanvaltuusto 10.12.2018 § 150) 25 §:n 10 kohdan mukaan lautakunnat päättävät palvelualueitaan koskevista toimintasäännöistä, joissa määrätään viranhaltijoiden toimi- ja ratkaisuvallasta asiakaspäätöksissä tai lautakunnan vastuulle kuuluvan muun toimivallan siirtämisestä. Hallintosäännön 29 §:n mukaan toimielin ja viranhaltija voi siirtää sille tässä säännössä määrättyä toimivaltaa edelleen alaiselleen viranomaiselle. Se, jolle toimivaltaa on edelleen siirretty, ei voi enää siirtää toimivaltaa edelleen.

Toimintasääntöä on nyt päivitetty sivistyksen toimialueen uuden organisaation 1.1.2019 mukaiseksi. Toimintasäääntöä päivitetään jos nimikkeissä, virantoimitusvelvollisuuksissa tai päätösprosesseissa tulee muutoksia, jotka vaikuttavat toimintasääntöön.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan päätösvaltuuksiin on lisätty museokokoelmien turvaaminen museon lopettaessa toimintansa. Museoille myönnetään valtionosuutta käyttökustannuksiin. Valtionosuuden saamisen edellytyksenä on mm. se että museon kokoelmien säilyminen museokokoelmina on turvattu myös museon lopettaessa toimintansa. Jos museotoiminta jostain syystä päätettään lakkauttaa, Tuusulan kunta turvaa soveltuvin järjestelyin, että museon kokoelmat säilyvät osana kansallista perintöämme.

Liitteenä on voimassaoleva toimintasääntö sekä esitys uudeksi toimintasäännöksi. Muutokset on merkitty luonnokseen punaisella.

Ehdotus

Esittelijä

  • Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää

  • hyväksyä osaltaan liitteenä olevan sivistyksen toimialueen toimintasäännön
  • että toimintasääntö tulee voimaan 1.5.2019 lukien.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.