Kasvatus- ja sivistyslautakunta, kokous 26.3.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 24 Kirkonkylän koulukampuksen strateginen kehittämissuunnitelma

TUUDno-2019-609

Valmistelija

  • Tiina Simons, kehittämispäällikkö, tiina.simons@tuusula.fi
  • Markus Torvinen, opetuspäällikkö, markus.torvinen@tuusula.fi
  • Hannamari Halinen, varhaiskasvatuspäällikkö, hannamari.halinen@tuusula.fi
  • Ritva Lappalainen, tilapalvelupäällikkö, ritva.lappalainen@tuusula.fi
  • Riitta Laurila, suunnitteluarkkitehti, riitta.laurila@tuusula.fi

Perustelut

Tuusulan kunnan valtuusto on tehnyt 12.11.2018 § 124 päätöksen Tuusulan kunnan palveluverkkosuunnitelmasta ja edelleen Tuusulan kunnan palveluverkon kehittämiseen vuosina 2019–2026. Uudisrakennuksena toteutettava Kirkonkylän koulukampus on yksi sivistyksen toimialueen keskeisistä kunnallisista palvelutuotantohankkeista suunnittelukaudelle. 

Uudisrakennus tulee valmistuttuaan korvaamaan nykyisen sisäilmaongelmien vuoksi osittain käyttökieltoon laitetun Kirkonkylän koulukiinteistön ja nykyisen, peruskorjausta edellyttävän Mattilan päiväkodin. Lisäksi hanke tulee korvaamaan osan Etelä-Tuusulan alueelta poistettavaksi määritellyistä, huonokuntoisia päiväkotikiinteistöistä yhdessä uudisrakennuksena toteutettavan Päiväkoti Martta Wendelinin kanssa.

Hankkeesta on laadittu strateginen kehittämisselvitys yhteistyössä tilapalveluiden ja sivistyksen toimialueen sekä Kirkonkylän koulun ja Mattilan päiväkodin edustajien kanssa. Suunnittelussa on huomioitu kuntalaisten toiveita, joita on kartoitettu mm. esi- ja tarveselvityksen yhteydessä sekä asukasilloissa. Hankkeen konsulttina ovat toimineet esi- ja tarveselvityksen aikana ISS Proko Oy ja hankesuunnitteluvaiheessa Arkkitehtitoimisto AFKS Oy. Hankkeeseen liittyvän asemakaavoituksen konsulttina on toiminut Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy.

Hankesuunnittelun yhteydessä on laadittu useampi vaihtoehtoinen ehdotus koulukampuksen toteuttamiseksi, jotka esitellään tässä kehittämisselvityksessä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi

Kasvatus- ja sivistyslautakunta päättää

  • osaltaan hyväksyä Kirkonkylän koulukampuksen strategisen kehittämissuunnitelman ja valita jatkosuunnittelun lähtökohdaksi vaihtoehdon B
  • esittää edelleen kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi Kirkonkylän koulukampuksen strategisen kehittämissuunnitelman ja että jatkosuunnittelun lähtökohdaksi valitaan vaihtoehto B
  • tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Tämä asia käsiteltiin kokouksessa § 20 Pöytäkirjantarkastus jälkeen.

Kokouksessa asiantuntijana arkkitehti Tommi Kantanen.