Kuvaus
Kuntatoimialalle, osallisuuden palveluyksikköön on perustettu ruoka-avun hankekoordinaattorin määräaikainen tehtävä valtuuston päätöksellä 11.12.2023. Rekrytointilupapäätös uuden henkilön rekrytoimiseksi on saatu. Tehtävä on ollut julkisesti haettavana määräaikaista täyttämistä varten ajalla 13.12.2023-1.1.2024 kunnan verkkosivuilla, työ- ja elinkeinotoimiston (TE- palvelut.fi) sekä Rekrytointi.com - verkkosivuilla.
Ruoka-avun hankekoordinaattori toimii hankkeessa, joka on sosiaali- ja terveysministeriön, kuntien ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen rahoittama ja se kohdistuu kaikkien Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen kuntien (6) alueelle. Tuusulan kunta toimii hankkeen hallinnoijana.
Ruoka-avun hankekoordinaattorin tehtäviin kuuluu koota yhteen alueella toimivia ruoka-aputoimijoita, edistää ja ylläpitää alueellista yhteistyötä sekä yhteistyötä kuntien ja hyvinvointialueen kanssa. Hankekoordinaattori on yhteyshenkilönä hankehallinnoijan, hankekumppaneiden ja osatoteuttajien välillä. Koordinaattori tutustuu hankkeessa mukana olevien ruoka-aputoimijoiden toimintaan, olemassa oleviin verkostoihin ja toimii yhteistyössä edistäen tavoitteiden toteutumista. Koordinaattori tuntee ruoka-aputoiminnan erityispiirteitä sekä paikallisia yhteisöjä ja toimijoita. Hankekoordinaattorin työn tavoitteena on vahvistaa ruoka-avun asiakkaiden osallisuutta ja hyvinvointia tuomalla yhteen yhdistys- ja vapaaehtoistoimijoiden, hyvinvointialueen ja kuntien palveluita parantaen niiden saavutettavuutta.
Koordinaattori vastaa hankkeen tavoitteiden edistämisestä ja suunniteltujen toimenpiteiden toteutuksesta yhdessä hankekumppaneiden ja yhteistyötahojen kanssa. Hän vastaa myös sidosryhmätyöskentelystä, hankehallinnoinnista, viestinnästä, toiminnan arvioinnista, tilastoinnista ja raportoinnista rahoittajalle. Koordinaattori kerää tarvittavia seurantatietoja hankkeen osatoteuttajilta. Hankekoordinaattori toimii hankkeen ohjausryhmän valmistelijana ja sihteerinä. Tehtäviin kuuluu myös jatkorahoituksen selvittäminen ja hakeminen ruoka-aputoiminnalle Keski-Uudellamaalla.
Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto ja hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito. Lisäksi odotamme kokemusta verkostotyöstä ja vapaaehtoistoiminnan koordinoinnista sekä ruoka-aputoiminnan substanssin tuntemusta. Toivomme oma-aloitteista työotetta, hyviä yhteistyö-, organisointi- ja vuorovaikutustaitoja sekä viestinnän, sosiaalisen median ja erilaisten verkkoalustojen hallitsemista. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää valmiutta työskennellä myös iltaisin ja viikonloppuisin sekä mahdollisuutta oman auton käyttöön.
Määräaikaan mennessä tehtävää haki kahdeksan (8) hakijaa. Kehittämispäällikkö Heidi Hagman ja Järvenpään kaupungin erityisasiantuntija Anne Honkanen haastattelivat kolme hakijaa.
Hakemusten ja haastattelujen pohjalta tehdyn kokonaisarvion perusteella kehittämispäällikkö Heidi Hagman esittää tehtävään valittavaksi KM, KtaO / kasvatustiede Henna Kärjen, joka arvioitiin tehtävään soveltuvimmaksi. Kärjellä oli ainoana hakijana aiempaa työkokemusta ruoka-aputoiminnan koordinaatiosta ruoka-aputoimijoiden kanssa. Hän on ollut mukana kehittämässä Yhdessä katettu -yhteistyöverkostoa sekä työelämäosallisuutta edistävää ja yhteisöllistä ruoka-aputoimintaa toteuttavaa yhteistyöhön pohjautuvaa toimintamallia. Hän on myös ollut hankepäällikkönä juurruttamassa Keski-Uudenmaan alueella paikallista lahjoituselintarvikkeiden keskitettyä logistiikkaa hyödyntävää toimintaa kahdessa ESR-hankkeessa. Lisäksi hänellä on kotitalousopettajan koulutuksen myötä osaamista elintarvikealasta.
Palvelussuhteen ehdot ja palkkaus määräytyvät kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen ja Tuusulan kunnan työnvaativuuden arvioinnin mukaan. Tehtävä on osa-aikainen (50 %), ja osa-aikatyön palkka 50 % tehtäväkohtaisesta peruspalkasta 2895,19 e/kk. Tämän lisäksi maksetaan KVTES:n mukainen kokemuslisä erillisen hakemuksen perusteella.
Tehtävässä noudatetaan viiden kuukauden koeaikaa.