Vammaisneuvosto, kokous 13.1.2021

§ 4 Martta Wendelin päiväkodin rakennussuunnitelmat, Vammaisneuvoston lausunto

TUUDno-2021-35

Valmistelija

  • Marjo-Kaisa Konttinen, osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori, marjo-kaisa.konttinen@tuusula.fi

Perustelut

Perustelut

Martta Wendelin päiväkoti on suunniteltu 10-ryhmäiseksi päiväkodiksi, joka sijaitsee Hyrylässä Mikkolan koulun läheisyydessä hyvien kulkuyhteyksien päässä. Se on saavutettavissa niin jalankulkijoille ja pyöräilijöille kuin julkisella liikenteellä tai omalla autoilla liikkuvillekin.

Päiväkoti on yksi keskeisistä Tuusulan kunnan palveluverkkosuunnitelman hankkeista. Valmistuessaan se tulee yhdessä Kirkonkylän kampuksen kanssa korvaamaan nykyisiä varhaiskasvatuksen käytössä olevia huonokuntoisia Hyrylän alueen kiinteistöjä.

Uuden rakennuksen, Martta Wendelin päiväkodin, tavoitteena on tarjota moderni, terve ja turvallinen toimintaympäristö lapsille ja työntekijöille sekä mahdollistaa asukkaiden kohtaamiset asuinalueellaan. Tilat tehdään joustavasti muuttuviksi ja monikäyttöisiksi. Tilojen muokattavuus mahdollistaa myös asukkaiden ilta- ja vapaa-ajan käyttömahdollisuudet.  Päiväkoti on suunniteltu otettavan käyttöön elokuussa 2022. 

Vammaisneuvostoa pyydetään nostamaan esille asiat, jotka suunnittelussa tulisi huomioida mahdollisimman toimivan esteettömyyden saavuttamiseksi.

Päätösehdotus

Vammaisneuvosto päättää

  • antaa lausunnon Martta Wendelin päiväkodista, jotta mahdollisimman toimiva esteettömyys saavutettaisiin. 


Käsiteltävät asiat