Valtuusto, kokous 8.2.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Kellokosken uimarannan siisteydestä huolehtiminen ja välinevuokrauksen järjestäminen kesätyövoiman avulla, aloite (lisäpykälä)

TUUDno-2021-300

Perustelut

Karita Mäensivu esitti seuraavan hänen ja Margita Winqvistin allekirjoittaman aloitteen:

”Asettuessasi keskelle Kellokoskea, seisot kosken ja padon päällä. Tältä paikalta avautuu näkymä koko vanhan kylän historiaan”

Näin kuvaillaan Kellokoskea Virtuaali Tuusulan sivuilla. Meillä on siis upeita maisemia ja Kellokosken historiaa halkova joki aivan loistavalla paikalla, hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Ehdottaisinkin, että Tuusulan kunta selvittää mahdollisuutta esim. kesätyövoiman avustuksella aloittaa sub-lautojen vuokraus vaikkapa uimarannalta, jolloin kesätyöllistetyt nuoret voisivat samalla huolehtia uimarannan ja pukukoppien siisteydestä. Jos uimaranta ei ole tähän soveltuva paikka, niin muitakin alueita esim. Ruukin lähistöllä tulisi selvittää.

Hyvinkäälle asti ulottuvan joen varrella taitaa olla myös pieniä koskia, joten kanoottivuokrauskaan ei ehkä olisi hullumpi ajatus. Ainakin maisemat subbailuun ja melontaan olisivat kohdillaan.

Ja jotta virkistyskäyttö olisi vielä monipuolisempaa, niin veneenlaskupaikka olisi pelkkää plussaa alueelle, joskin se olisi ollut hyvä tehdä jo patoremontin yhteydessä.

Toki tämä kaikki vaatisi joen ryteikköjen jonkinasteista siistimistä."

Päätös

Aloite lähetettiin kunnanhallituksen valmiteltavaksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 136 §:n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.