Valtuusto, kokous 4.6.2018

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 81 Jokela-talon kalusteiden uusiminen, aloite (lisäpykälä)

TUUDno-2018-859

Perustelut

Aarno Järvinen esitti seuraavan aloitteen:

"Jokela-talo on valmistunut vuonna 1986. Talo on edelleen kirjaston ja Jokelan Kansalaisopiston toimintojen lisäksi erittäin tärkeä kokoontumispaikka myös jokelalaisille järjestöille ja erilaiselle harrastustoiminnalle. Taloa on osittain remontoitu ja mm. keittö on nyt hyvässä kunnossa. Kun rakennuksella on jo ikää yli 30 vuotta, on selvää, että talon kalustus ja muu varustus kaipaa
välttämätöntä kunnostusta ja uusimista. Tuusulan kunnan palveluverkkoselvityksessä onkin aivan oikein todettu, että "esim. aulatilan ja Jokela-salin kalustus on erittäin kulunutta."
Palveluverkkosuunnitelmassa esitetään akuuttina kirjaston hyllyjen uusimista, koska ne uhkaavat sortua kirjojen painosta ja todetaan, että samalla kannattaa suunnitella koko rakennuksen kaluston uusiminen.
Esitän, että vuoden 2019 talousarvioon varataan määräraha kirjaston remontin lisäksi myös talon aulan, Jokela-salin ja Dojon kalusteiden uusimiseen ja ilmeen kohentamiseen ja samalla täydennetään keittiön astiastoa ja tarvikkeistoa. Mm. kahvikuppeja on vuosien mittaan särkynyt niin, että niitä ei enää riitä isompiin tilaisuuksiin."

Päätös

Aloite lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.