§ 1 Hallintopäällikön tehtävän määräaikainen täyttäminen

TUUDno-2024-703

Päätöspäivämäärä

28.3.2024

Päätöksen tekijä

Hallintojohtaja

Päätöksen peruste

Tuusulan kunnan hallintosääntö, toimivaltuudet henkilöstöasioissa

Hallintosäännön Henkilöstöasiat-toimivaltataulukon mukaan sijaisen määräämisestä vastaa esihenkilö. Hallintojohtajan esihenkilö on yhteiset palvelut-toimialueen toimialuejohtaja. Kansliapäällikkö on viranhaltijapäätöksellään 10.8.2023 § 45 päättänyt, että yhteisten palvelujen toimialuejohtajan sijaisjärjestelyjen ajan 15.8.2023 alkaen yhteisten palvelujen toimialuejohtajan 1. sijaisena toimii hallintojohtaja Antti-Pekka Röntynen.  

Kuvaus

Hallintopäällikön tehtävä oli haettavissa 20.2.2024 mennessä. Hallintopäällikön tehtävä sijoittuu yhteiset palvelut-toimialueelle hallintopalvelut-palvelualueelle. Hallintopäällikkö työskentelee hallintojohtajan sijaisena tämän poissaolon ajan, joten tehtävä sisältää esihenkilötyötä, kokousvalmistelua, juridisten palvelujen ohjaamista ja johtamista, sopimushallinnan kehittämistä sekä asianhallinnan kehittämistyön organisointia. Lisäksi hallintopäällikkö pääsee mukaan kunta- ja aluevaalien toteutukseen sekä edelleen uuden valtuustokauden järjestelyihin. Myös samanaikainen kunnanlakimiehen poissaolo vaikuttaa hallintopäällikön tehtäväkenttään siten, että osittain hallintopäällikön tehtävä sisältää kunnanlakimiehen tehtäväkokonaisuuksia.  

Määräaikaan mennessä tehtävään saapui 7 hakemusta. Tehtävään haastateltiin kaksi hakijoista. Haastatteluun valinnoissa painotettiin aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä sekä julkisen hallinnon ja kuntapuolen osaamista. Ensimmäisen haastattelukierroksen haastattelijoina toimivat kunnanlakimies ja hallintojohtaja. Toinen haastattelukierros koostui ennakkotehtävästä sekä haastattelusta, jossa esiteltiin ennakkotehtävää. Haastattelijoina toisella hakukierroksella toimivat henkilöstöjohtaja ja hallintojohtaja.  

Hakemusasiakirjoissa esitetyn ja haastatteluiden perusteella tehtävään soveltuvimmaksi hakijoista todettiin yhteiskuntatieteiden maisteri Niina Puikkonen, joka omaa kokemuksensa, osaamisensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa vuoksi parhaat edellytykset toimia tehtävässä. Palkkaus ja muut palvelussuhteen ehdot määräytyvät kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) sekä Tuusulan kunnan tehtävän vaativuuden arvioinnin (TVA) mukaan. Tehtävässä noudatetaan koeaikaa, joka on työsopimuslain 4 §:n 2 momentin mukaisesti puolet työsopimuksen kestosta. Tehtäväkohtainen palkka on 5 419,94 euroa kuukaudessa. Lisäksi voidaan maksaa 3 %:n tai 8 %:n työkokemuslisää aiemman työkokemuksen perusteella. Työaika on 36 tuntia 15 minuuttia viikossa.

Päätös

Päätän

  • valita yhteiskuntatieteiden maisteri Niina Puikkosen hallintopäällikön tehtävään määräajalle 11.6.2024-16.5.2025 edellä selostusosassa esitetyillä perusteilla ja ehdoilla. 

Allekirjoitus

Antti-Pekka Röntynen, hallintojohtaja, vs. toimialuejohtaja

Organisaatiotieto

Yhteiset palvelut